Wat is Netsuite? En hoe werkt het eigenlijk? Wat is Netsuite? En hoe werkt het eigenlijk?
wat is netsuite

Wat is NetSuite en hoe werkt het eigenlijk?

Wat is NetSuite? In dit artikel geven we antwoord op die vraag. Maar eerst staan we even stil bij wat een ERP systeem precies is. ERP-software is de ruggengraat van moderne bedrijfsvoering. ERP (Enterprise Resource Planning) is een hulpmiddel waarmee bedrijven al hun dagelijkse processen kunnen beheren en op elkaar kunnen afstemmen. Met ERP-software werkt iedere afdeling van een bedrijf in dezelfde database waardoor iedereen toegang heeft tot actuele gegevens en informatie.

Hoewel de eerste ERP-systemen al ontstonden in de jaren ’60, begon ERP pas eind jaren ’90 echt betaalbaar en toegankelijk te worden. Tegenwoordig is ERP-software niet meer weg te denken uit de bedrijfswereld. Het is de alles-in-één-oplossing voor het succesvol beheren van uw onderneming.

Als uw bedrijf nog niet met ERP werkt, is de kans groot dat u te maken heeft met een aantal bekende problemen en frustraties. Herkent u zich in deze 5 tekenen dat uw bedrijf toe is aan een ERP systeem?

Wat is NetSuite?

NetSuite is een populaire cloud based ERP-oplossing. Door het flexibele karakter is het een geschikte tool voor veel verschillende bedrijven. In NetSuite legt u de administratie van al uw bedrijfsprocessen vast. Denk bijvoorbeeld aan financiën, inkoop, productie, verkoop en distributie. Met NetSuite is het voor bedrijven mogelijk om vanuit één plek alle bedrijfsactiviteiten te beheren. Dit zorgt voor een betere samenwerking tussen verschillende afdelingen binnen een organisatie. In dit artikel staan we stil bij hoe het systeem werkt, wat de functionaliteiten zijn, voor wie het bedoelt is, en wat de kosten zijn.

wat is netsuite

Hoe werkt NetSuite?

Met NetSuite stuurt u uw bedrijf aan met één platform. Alle gegevens die komen kijken bij finance, supply chain, CRM, productie, voorraadbeheer, sales en e-commerce worden opgeslagen en beheert in één database. Het voordeel daarvan is dat u nooit meer verschillende applicaties voor verschillende afdelingen hoeft te gebruiken. En u kunt alle processen veel beter op elkaar afstemmen en automatiseren. Maar wat onderscheidt NetSuite nu van andere ERP-applicaties? We bespreken vier elementen:

1. Volledig in de Cloud

Met NetSuite werkt uw bedrijf volledig in de Cloud. Dit betekent dat uw medewerkers vanaf iedere locatie met een internet verbinding – of ze nu op kantoor, thuis of onderweg zijn –  toegang hebben tot de software. Het belangrijkste voordeel daarvan is dat uw bedrijf veel minder on-premise hardware en IT-ondersteuning nodig heeft. Dit zorgt voor een heel efficiënte manier van werken.

2. Ingebouwde flexibiliteit

Niet ieder bedrijf werkt op dezelfde manier. Als uw bedrijf net even iets anders werkt dan gebruikelijk, kan Oracle NetSuite worden aangepast aan de werkwijze van uw onderneming. U kunt aangepaste velden, workflows en rapporten toevoegen, zodat de software voldoet aan uw specifieke eisen. NetSuite kan voor uw bedrijf gepersonaliseerd worden.

3. Integreer al uw apps

Daarnaast beschikt NetSuite over talloze, voorgebouwde integraties. Het is daardoor heel makkelijk om andere bedrijfsapplicaties zoals Salesforce, Shopify en Microsoft Outlook te koppelen aan uw NetSuite omgeving.

Bovendien heeft NetSuite een enorm eco-systeem met zogeheten SuiteApps. Dit zijn uitbreidingen voor het NetSuite-platform die naadloos integreren in de standaard applicatie en meer functionaliteit en flexibiliteit bieden. Deze SuiteApps zijn allemaal ‘Built For NetSuite’, wat betekent dat NetSuite de werking ervan garandeert, zelfs na de halfjaarlijkse upgrades van NetSuite.

4. Uw eigen rapportages

Met Oracle NetSuite kunnen gebruikers zelf rapporten en analyses maken dankzij de beschikbare rapportage- en analysemogelijkheden. Gebruikers kunnen hun rapportages en dashboards aanpassen, zodat ze inzicht krijgen in de bedrijfsprestaties die voor hun relevant zijn. Hierdoor is NetSuite geschikt en uniek voor elk bedrijf, aangepast aan hun specifieke behoeften en wensen.

Voordelen van het gebruik van NetSuite

Laat uw bedrijf groeien

Oracle NetSuite is dus een heel flexibel platform. Doordat het zo eenvoudig aan te passen is, kan het systeem worden afgestemd op bedrijven in allerlei sectoren. Dankzij het modulaire ontwerp kiest u zelf de modules die het beste bij uw activiteiten passen. En als uw bedrijfsactiviteiten in de toekomst veranderen, past u de software daar gewoon weer op aan.

Als gebruiker kunt u ook de interface, rapporten en workflows aanpassen aan uw specifieke eisen. Bovendien ondersteunt het integraties van derden. De flexibiliteit en aanpassingsopties van het systeem bieden bedrijven een oplossing op maat die zich kan aanpassen aan hun vereisten en kan meegroeien met hun evoluerende behoeften.

Locatie onafhankelijk, alle bedrijfsactiviteiten beheren

In NetSuite is het mogelijk om vanuit één platform al uw activiteiten te beheren. Het centraal kunnen regelen van alle bedrijfsactiviteiten zorgt voor een goed overzicht binnen uw organisatie. Vooral voor bedrijven die op veel verschillende locaties opereren, is het een groot voordeel om alles binnen één systeem te kunnen managen. Doordat NetSuite cloud based is, heeft u altijd en overal toegang tot gegevens en applicaties.

De top functionaliteiten

Met NetSuite heeft u een bedrijfstoepassing waar in al uw bedrijfsonderdelen en afdelingen hun processen kunnen beheren. Het uitgebreide pakket functies van NetSuite bevat onder andere financieel beheer, voorraadbeheer, supply chain management, projectbeheer, CRM en e-commerce mogelijkheden.

1. Financieel Management

Het financieel management in NetSuite is een geweldige tool voor bedrijven om hun financiële processen efficiënt te beheren en groei te stimuleren. Met het programma kunt u uw financiële processen automatiseren, real-time inzicht krijgen in financiële prestaties en naadloos integreren met andere bedrijfsapplicaties. U kunt ook gebruikmaken van functies zoals facturering, planning en budgettering, omzet herkenning, financiële rapportages, governance en risk & compliance. Hiermee kunt u uitdagingen zoals handmatige processen, compliance en de toegankelijkheid van gegevens eenvoudig oplossen. Vertrouw op NetSuite voor een nauwkeurige maand- en jaarafsluiting en kloppende rapportages.

2. Voorraadbeheer

Het Inventory Management automatiseert het bijhouden van voorraden, vermindert de handlingskosten en optimaliseert de cashflow door een real-time overzicht te bieden van de voorraad over alle locaties en verkoopkanalen. Met NetSuite kunt u eenvoudig uw voorraden bijhouden op meerdere locaties en ervoor zorgen dat producten beschikbaar zijn via verschillende kanalen. Zo houdt u de voorraadkosten laag en kunt u altijd aan de verwachtingen van klanten voldoen. Het Inventory Management biedt een ultiem inzicht in voorraad, vraaggestuurde planning, multi-locatie fulfillment, cycle counting en traceerbaarheid. Met NetSuite werkt u efficiënt, en heeft u altijd grip op uw voorraad en planning.

3. Order Management

Met NetSuite Order Management kunt u naadloos uw orders beheren. Vanaf het moment dat een klant een bestelling plaatst tot aan de afhandeling, verzendbevestiging en het transport. Het systeem ondersteunt ook complexe processen zoals splitsingen, multichannel order management en drop-shipments. Met NetSuite lopen uw processen optimaal waardoor u de winstgevendheid kunt verhogen en uw klanten een superieure omnichannel-ervaring kunt bieden. Bovendien bent u eindelijk af van handmatig werk, verminderd u fouten en verlaagt u de verzendkosten.

4. CRM

NetSuite biedt de beste CRM oplossing voor bedrijven die al hun communicatie en interacties met huidige en potentiële klanten, partners en leveranciers op één plek willen beheren. Met het ERP systeem hebben sales, marketing en support-teams toegang to real-time data zodat ze op alle touchpoints de juiste informatie kunnen bieden. Het systeem biedt onder andere functies voor sales force automation, marketing automation, customer service management en partner relationship management. Doordat alle gegevens op één plek worden beheert, stelt u uw bedrijf in staat om de verkoopprestaties te verbeteren, campagnebeheer te stroomlijnen en de klanttevredenheid te verhogen. Bovendien heeft u nooit meer te maken met verouderde gegevens, beperkt inzicht in lead- en verkoopactiviteiten en een niet kloppende marketing- en salesfunnel.

5. E-commerce

Het NetSuite platform biedt een complete e-commerce oplossing die B2B- en B2C-verkopers helpt om koopervaring van het hoogste niveau te bieden. Het platform elimineert integraties tussen verschillende systemen en biedt één enkelvoudig overzicht van gegevens over uw klant, order en voorraad. Bovendien stelt het u in staat om een gepersonaliseerde cross-channel ervaring te bieden. Het e-commerce platform in NetSuite is makkelijk te beheren doordat u al uw e-commerce sites op één enkel platform beheert.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden? Lees het hier

Voor wie is het nou eigenlijk bedoeld?

Met meer dan 40.000 klanten is NetSuite marktleider binnen de Cloud ERP. En dat komt voornamelijk doordat het pakket goed aan te passen is op de grootte van een bedrijf. Het wordt ingezet door allerlei soorten bedrijven. Van start-ups tot grote ondernemingen. NetSuite is met name geschikt voor:

NetSuite implementatie

Bij Cadran hanteren we een gestructureerde aanpak voor de implementatie van NetSuite. We starten met het bepalen van het benodigde werk voor het project door middel van een Statement of Work. Vervolgens brengen we tijdens de implementatie de bedrijfsprocessen in lijn met de NetSuite inrichting. Hierbij houden we rekening met het karakter en de persoonlijke behoeften van uw bedrijf. Na validatie van het systeem wordt het in productie genomen en wordt de omgeving gecontroleerd op gereedheid. Tot slot wordt het proces geëvalueerd en geoptimaliseerd waar nodig.

Lees hier meer over de 7 fases binnen onze implementatiemethodiek

Hoeveel kost NetSuite?

NetSuite werkt met een jaarlijks licentiemodel dat bestaat uit twee componenten: de modules en het aantal gebruikers. Als klant bepaal je zelf welke modules je wilt gebruiken om jouw processen te automatiseren. Heel flexibel, want op deze manier betaal je alleen voor de software onderdelen die jouw bedrijf nodig heeft.

Wanneer jouw bedrijf groeit, voeg je nieuwe modules en gebruikers toe. En wanneer jouw bedrijf krimpt, of als je bepaalde processen afstoot, dan kun je modules en licenties weer deactiveren na afloop van de contractperiode.

De licentiekosten kunnen dus variëren als gevolg van de mogelijkheden van de verschillende modules, en u moet ook rekening houden met een eerste eenmalige implementatieprijs voor de inrichting van uw NetSuite omgeving.

Als u een meer gedetailleerde offerte op maat van uw bedrijfsbehoeften nodig hebt, dan moeten we even met elkaar in gesprek gaan. U kunt via de onderstaande knop eenvoudig een afspraak met ons maken.

Wilt u weten hoeveel NetSuite voor uw bedrijf kost: neem dan even contact met ons op.