Blog - 20 jaar Cadran: hoogtepunten en toekomstplannen Blog - 20 jaar Cadran: hoogtepunten en toekomstplannen

20 jaar Cadran: hoogtepunten en toekomstplannen

Dit jaar proosten we op 31 december niet alleen op het nieuwe jaar, maar ook op het 20-jarig bestaan van Cadran. Destijds hadden de oprichters de ambitie om te groeien tot zo’n 25 medewerkers, maar inmiddels tellen wij 55 medewerkers en heel veel mooie klanten en we groeien door. Er staan immers een paar mooie plannen op stapel. We kijken met veel plezier en trots terug op de afgelopen 20 jaar en kijken erg uit naar de volgende 20!

6 eigenwijze IT’ers starten Cadran

Het begon in 1997 met zes IT’ers die dachten dat ze het beter konden. Vanuit loondienst startten ze een eigen onderneming die begin 1998 de naam Cadran kreeg. Dat ‘beter’ zat met name in de kwaliteit van de dienstverlening, kennisdelen en samenwerken. Het opbouwen en delen van kennis zit in het DNA van Cadran. We zorgen er dan ook voor dat we elkaar regelmatig zien tijdens onze maandelijkse Expertise Overleggen en ieder kwartaal bij ons Gemeenschappelijk Overleg, ondanks dat we allemaal veel bij klanten zitten. Naast kennisdeling zit ons plezier in uitdagend werk, een goede oplossing neerzetten, een succesvolle Go Live na een project en een tevreden klant.

Continu in ontwikkeling

In de afgelopen jaren is Cadran gestaag gegroeid in het aantal medewerkers en het aantal klanten. We zijn vanuit de zolderkamer in Bunschoten-Spakenburg in 1999 verhuisd naar Nijkerk om in 2009 het huidige pand in Hoevelaken te betrekken. Wat toen zat als een ruime jas, is intussen weer een maatje te klein geworden en dus is het tijd voor nieuwe stappen. We hebben onze samenwerking met Oracle steeds verder uitgebreid en zijn intussen al drie keer business partner van het jaar geworden in 2011, 2013 en 2016.

Internationale samenwerking

Ook hebben wij ons internationaal verbreed door de oprichting van Redfaire International, het internationale samenwerkingsverband met partijen zoals wij. Cadran is één van de drie aandeelhouders van Redfaire International en we hebben onlangs de negende partner verwelkomd. Hiermee zorgen we voor een wereldwijde dekking en een lokale sterke service voor implementatie en ondersteuning op het gebied van JD Edwards, Oracle Cloud en NetSuite. Ons motto is “Global reach combined with local expertise”. Redfaire International sluit geheel aan bij de waarden van Cadran; ook hier wordt flink geïnvesteerd in kennisuitwisseling en –opbouw en nieuwe technologie. Onze consultants volgen bijvoorbeeld trainingen in Italië en de Verenigde Staten.

Strategie

De afgelopen jaren is het Oracle portfolio flink uitgebreid en zijn we meegegroeid met Oracle en onze klanten. Naast JD Edwards bieden we ook NetSuite en Oracle Cloud aan. We zien in de markt een toenemende vraag naar SaaS, IaaS en PaaS, respectievelijk software, infrastructuur en platform as a service. Doordat JD Edwards, Oracle Cloud en NetSuite open systemen zijn, is de connectie met nieuwe technologieën makkelijk te maken. Onder de noemer ‘digitale transformatie’ zien we diverse ontwikkelingen op het gebied van mobile, social, IoT, data science, artificial intelligence, augmented en virtual reality. De systemen waarmee wij werken kunnen hier makkelijk op aansluiten. Ook zijn er belangrijke cloud-applicaties van Oracle die toegevoegde waarde bieden voor onze JD Edwards klanten, zoals BI Cloud, Planning & Budgetting Cloud en Master Data Management Cloud. Het mooie is dat er door ons uitgebreide portfolio voor ieder wat wils is. Voor klanten die de voorkeur hebben voor de private cloud en on-premise bieden we een complete set aan producten en diensten om JD Edwards heen. Klanten die naar de public cloud willen kunnen hun hart ophalen bij NetSuite of Oracle Cloud. We adviseren graag welke software het beste past bij uw organisatie.

Productontwikkeling

Samen met onze Redfaire International partners investeren we nadrukkelijk in productontwikkeling waaronder bijvoorbeeld business intelligence (BI).  Met de toegenomen hoeveelheid aan data, is er meer behoefte aan BI en analytics ontstaan. We hebben hiervoor een aparte ‘practice’ opgezet, waarmee we statistische en voorspellende analyses kunnen doen op basis van R-programming. Ook hebben we BI voor JD Edwards ontwikkeld; een complete BI Cloud oplossing voor JD Edwards. Cadran investeert eveneens verder in haar Commodity Trading en Risk Management module (CTRM) die volledig geïntegreerd is met JD Edwards en Oracle BI. Onze Redfaire International partners hebben op hun beurt weer oplossingen ontwikkeld voor “AP Automation”, Internet of Things oplossingen en archivering van data.

2018

We blijven onze klanten de komende jaren helpen bij hun groei en om dit te bereiken werken we continu aan onze producten en diensten en wereldwijde ondersteuning. Om Cadran goed te laten groeien is er een mix nodig van ervaring en jong elan, we zullen de komende tijd dan ook weer veel mensen aantrekken die onze waarden delen. Bij Cadran draait het om vrijheid, plezier, het opbouwen van een langetermijnrelatie, kennis en pro-activiteit. We willen geen multinational worden, maar blijven no-nonsense met onze poten in de klei, ook als managementteam. We mogen dan al wel 20 jaar bestaan, we voelen ons nog steeds jong en zitten vol energie en ambitie om samen met onze klanten verder te groeien en te ontwikkelen. We wensen u alvast een zeer succesvol 2018 vol groei, zowel op persoonlijk vlak als voor uw organisatie!

Hele fijne feestdagen!

Ed Pieters, Henny Berends en Jan Wester