Gartner noemt Oracle NetSuite een 'Leader' Gartner noemt Oracle NetSuite een 'Leader'
Oracle NetSuite

Gartner noemt Oracle NetSuite een ‘Leader’

Gartner noemt Oracle NetSuite een ‘Leader’ in het rapport ‘MQ for Cloud Core FMS for Midsize, Large and Global Enterprises’ uit 2018

NetSuite is in 1998 opgericht als financiële cloudoplossing om de problemen van snel groeiende bedrijven op te lossen, en wordt tegenwoordig gebruikt door meer dan 40.000 organisaties en dochterondernemingen in 199 landen. Het bedrijf heeft inmiddels een stabiele positie als pionier en leider in cloudoplossingen. En Gartner is het hiermee eens: hij noemt NetSuite een ‘Leader’ in het rapport ‘Magic Quadrant for Cloud Core Financial Management Suites for Midsize, Large and Global Enterprises’. Wat dit concreet betekent blijkt uit de volgende drie focuspunten:

  • Er worden slechts drie oplossingen genoemd in het ‘Leaders’-kwadrant, en NetSuite is er één van.
  • NetSuite is de enige ‘Leader’ die samenwerkt met grote en kleine bedrijven in alle grote regio’s.
  • NetSuite heeft meer klanten die financiële cloudoplossingen gebruiken dan alle andere oplossingen in het kwadrant.

Gartner Quadrant 2018 NetSuite Cloud

Wat is een ‘Leader’?

Gartner zegt: “Leaders definiëren de markt met hun eigen visie op cloudoplossingen, waarmee centrale financiële beheersystemen en -processen kunnen worden ondersteund en verbeterd. Bovendien brengen ze deze visie duidelijk in de praktijk via hun producten, diensten en commerciële strategieën. Ze zijn sterk vertegenwoordigd op de markt en hun omzet en marktaandeel worden steeds groter. In deze markt tonen Leaders dat ze consistent goede deals kunnen sluiten met zowel grote als kleine ondernemingen, en ze leveren diepgaande functionaliteit op alle gebieden van centraal financieel beheer. Ze hebben hun oplossingen meermaals succesvol geïmplementeerd bij klanten, zowel in hun eigen regio als in andere landen. Hun aanbod wordt vaak gebruikt door systeemintegrators die financiële systemen willen transformeren.

Leaders spreken meestal een grote afzetmarkt aan door aan de brede eisen van de markt tegemoet te komen. Soms kunnen ze echter niet voldoen aan de specifieke behoeften van verticale markten of andere, meer gespecialiseerde marktsegmenten. Niche-spelers kunnen beter op deze markten inspelen.”

Oracle NetSuite Cloud based

Wij vinden dat Oracle NetSuite als een van de 12 oplossingen in Gartner’s Magic Quadrant een pakket levert dat echt gemaakt is voor de cloud, compleet met oplossingen voor financiën en boekhouding, facturering, opbrengsterkenning, Governance, Risk and Compliance (GRC), globale financiële consolidatie en nog veel meer. Bovendien blijft NetSuite gericht op klanten helpen bij de groei van hun bedrijven, en innoveren om een volledig bedrijfsmanagementpakket in de cloud te leveren. Onlangs heeft NetSuite meer dan 20 belangrijke verbeteringen doorgevoerd in haar kernapplicatie. Omdat we twee softwarereleases per jaar plannen, hebben klanten altijd de nieuwste versie van de software en zijn alle nieuwe functies en mogelijkheden direct beschikbaar.

Toekomst Cloud-oplossingen

De verwachting is dat de vraag naar FMS-oplossingen in de cloud blijft groeien. Gartner stelt dit als volgt: “In 2020 zal bijna 60 procent van de grote ondernemingen met verouderde systemen overschakelen van traditionele licenties op locatie naar SaaS of abonnementlicenties.” Ook zegt Gartner: “In 2025 zal de vraag naar implementaties van financiële beheerapplicaties in de cloud overeenkomen met meer dan 65 procent van de totale uitgaven op de financiële markt.”

Tot de klanten van NetSuite behoren enkele van de meest innovatieve en snelst groeiende bedrijven op de markt. Lees onze verhalen over de bedrijven Hint Water, VIVOBAREFOOT en Loot Crate. Wilt u een financiële beheeroplossing die alleen is aangepast aan de cloud of een oplossing die helemaal voor de cloud is gebouwd?

Lees hier het volledige Gartner rapport

Bron: NetSuite blog geschreven door Paul Farrell, Vice President Productmarketing