Snel een Analytics Platform in JD Edwards implementeren | Cadran Snel een Analytics Platform in JD Edwards implementeren | Cadran

Hoe u snel een Analytics Platform implementeert in JD Edwards

In deze uitdagende economische situatie waarin we ons momenteel bevinden als gevolg van COVID-19, zijn inzichten uit data belangrijker dan ooit geworden. Twee voorbeelden van dit soort inzichten zijn de cashflow en levertijden. In het volgende artikel gaan we hier verder op in.

Logo candran analytics

Alles te weten komen over BI & Analytics?

Cadran-analytics.nl is hier dé plek voor. Ontdek de mogelijkheden van Business Intelligence & Analytics tools om waardevolle inzichten te krijgen in uw data.

Cashflow management is essentieel

Voor veel bedrijven is goed cashflow management in deze tijd van vitaal belang. Wanneer meerdere mensen verantwoordelijk zijn voor hun eigen deel van de cashflow, moeten ze weten op welke facturen ze moeten reageren. Waar het in een normale tijd voldoende zou kunnen zijn om eens in de 2 weken een cashflow-update te hebben, is het in de huidige situatie soms nodig om dagelijks een update van de cashflow in te kunnen zien.

Managen de klant verwachting op het gebied van levertijd

Als gevolg van de maatregelen die overheden hebben genomen om de verspreiding van COVID-19 te vertragen, is supply chain management een stuk uitdagender geworden. Dit betekent dat voor bepaalde producten de levertijden aan klanten langer worden en minder voorspelbaar zijn. Tegelijkertijd veranderen de wensen van klanten ook regelmatig doordat hun eigen omstandigheden wijigen. Het hebben van actuele informatie over alle leveringen is van cruciaal belang om de verwachtingen van klanten in goede banen te leiden.

Krijg snel inzicht met Tableau voor JD Edwards

Met onze Tableau voor JD Edwards oplossing krijgt u dit soort inzichten in no-time. Dit maken we mogelijk met ons JD Edwards datamodel in Tableau Prep en standaard dashboards in Tableau Server. We hebben het datamodel en de dashboards ontwikkeld voor veel JD Edwards modules, zoals P&L, inventory, inkooporders, omzet, etc. Als nu met COVID-19 blijkt dat u onvoldoende inzicht hebt in een of meer onderdelen van uw bedrijf, dan hebben wij de oplossing direct beschikbaar. We kunnen zelfs de gegevens in JD Edwards aanvullen met data uit andere bronnen. Tableau koppelt namelijk met vrijwel elke gegevensbron!

Een toekomstbestendige oplossing met Advanced Analytics

Behalve een continu inzicht in uw JD Edwards data, stelt Tableau voor JD Edwards u in staat om te profiteren van Advanced Analytics technieken zoals machine learning. Dit doen we door R- of Python-code te integreren in Tableau. De flexibiliteit van deze programmeertalen maakt elke vorm van analyse die u ooit nodig zult hebben mogelijk. Door een toonaangevend Analytics-platform (Tableau) te combineren met flexibele programmeertalen R en Python en onze kennis van JD Edwards en Advanced Analytics, kunnen we daarom een ​​Analytics-platform implementeren dat vandaag veel waarde toevoegt en ook toekomstbestendig is!

Neem contact met ons op als u geïnteresseerd bent in een proof of concept van Tableau voor JD Edwards.

 

Jelle-Huisman

Auteur: Jelle Huisman
Oprichter en Data Scientist bij Cadran Analytics