Kansen en mogelijkheden in tijden van Corona - Cadran Consultancy Kansen en mogelijkheden in tijden van Corona - Cadran Consultancy
kansen-tijd-covid

Kansen en mogelijkheden in tijden van Corona

De wereld is in de afgelopen maanden enorm veranderd door de Corona crisis. Het heeft een enorme impact op de economie en ons dagelijks leven. Om met dat laatste te beginnen hebben we natuurlijk allemaal te maken met de beperkende maatregelen vanuit de regering en het RIVM. Voor velen betekent dit werken vanuit huis, werken in “shifts” op kantoor, in de fabriek of het magazijn en met 1,5 meter afstand. De medewerkers van Cadran Consultancy en Cadran Analytics werken intussen al 5 weken vanuit huis in goed overleg met onze klanten. Hierdoor kunnen de projecten en support voor onze klanten normaal doorgang vinden. Het “remote” werken is intussen al heel normaal geworden voor zowel de medewerkers van onze klanten als van Cadran. Er zijn voor- en nadelen:

 • minder reistijd
 • geen file stress
 • minder verstoringen op de werkvloer
 • soms verstoringen door de thuissituatie
 • gebrek aan persoonlijk contact
 • video meetings vergen meer vergaderdiscipline etc.

Overall heb ik het idee dat we snel hebben geleerd met de nieuwe werkelijkheid om te gaan en dat de productiviteit niet is verslechterd en soms zelfs hoger is. Ik denk ook dat de coronacrisis de manier waarop we gewend waren te werken wel gaat veranderen nu we zien dat het ook anders kan.

Ed Pieters vanuit zijn thuiskantoor

Beslissingen maken op basis van data

De economische impact op de bedrijven is ook wisselend. We zien dat onze klanten in de voedingsmiddelenindustrie, termijnhandel, chemie en pharma minder negatieve effecten ervaren dan bedrijven in de machinebouw, textiel, automotive en groothandel (non-food). De coronacrisis dwingt bedrijven om hun bedrijfsprocessen en bedrijfsvoering extra onder de loep te nemen. Hierbij is informatie vanuit het ERP-systeem, vanuit de leveranciers, afnemers en de markt van essentieel belang om de juiste beslissingen te maken.

 • Hoe staat mijn forecast ervoor?
 • Wat zijn de effecten van corona op mijn supply chain en de klanten van mijn klanten?
 • Hoe staat het met de leverperformance van mijn leveranciers?
 • Verandert het betalingsgedrag van mijn klanten?
 • Wat is de impact op de cashflow etc.?

Slimme dashboards leiden tot extra inzicht

We zien dat klanten die hun Business Intelligence goed op orde hebben hier nu van profiteren en sneller en adequater kunnen reageren. Ons Analytics team kan hier natuurlijk onze JD Edwards en Netsuite klanten uitstekend bij ondersteunen. Het implementeren van een aantal slimme dashboards is vaak binnen een kort tijdsbestek mogelijk en leidt tot veel extra inzicht.

Bedrijfsprocessen optimaliseren en/of automatiseren

Nu de economische activiteit bij diverse bedrijven op een wat lager pitje staat biedt dit wel de mogelijkheid om na te denken over de verdere optimalisatie van de bedrijfsprocessen. De digitalisering van processen middels Internet of Things biedt kansen om bijvoorbeeld bestelprocessen te automatiseren of uw servicemonteurs tijdig in te plannen door sensoren te plaatsen op uw machines of die van uw klanten.

Product development van onze teams

Om het transport van uw goederen te vereenvoudigen heeft ons Netsuite team recent een standaard SuiteApp ontwikkeld voor Transsmart met koppelingen naar meer dan 600 transporteurs. Het CTRM team heeft een JD Edwards integratie met Slack ontwikkeld door gebruikt te maken van de JD Edwards Orchestrator. Hiermee kunnen managers sneller en eenvoudiger orders goedkeuren op hun mobiele telefoon. Ons Analytics team heeft informatie vanuit Bloomberg en diverse andere bronnen gekoppeld aan JD Edwards om Traders te ondersteunen bij hun beslissingen.

Wij denken graag met u mee

Dit zijn slechts wat kleine voorbeelden om processen te optimaliseren of te verbeteren. Ook deze moeilijke tijd biedt mogelijkheden en kansen voor uw bedrijf. Wij zetten onze kennis en ervaring graag in om hierover met u mee te denken. Ofschoon ik verwacht dat we nog wel een paar maanden effecten zullen hebben van het coronavirus kan het maar zo zijn dat de economische activiteiten daarna weer snel zullen groeien. Een goede voorbereiding nu zorgt ervoor, dat u straks maximaal kan profiteren als de markt weer aantrekt.

Groeten vanuit mijn thuiskantoor,

ed pieters

Ed Pieters
CEO bij Cadran Consultancy