Maandafsluiting! Het draait allemaal om de controle!

Elke maand zorgt de finance afdeling voor aansluiting van diverse grootboekrekeningen, zoals voorraden, en dienen saldi van tussenrekeningen verklaard te worden. Waarom is dit proces nog meestal handmatig en zo tijdrovend? Hoewel fouten in de aansluitingen vaak ontstaan door fouten in de keten binnen het bedrijf, komen die pas aan het licht op de financiële afdeling. Onvoldoende grip op onderdelen van het totale boekingsproces leiden uiteindelijk tot fouten in de maandafsluiting.

Handmatige werkzaamheden zorgen voor vertraging en onnodige fouten

In elk afletter-proces zullen waarschijnlijk fouten worden gevonden, of het nu gaat om journaalposten die naar de verkeerde rekeningen zijn gepost, ontbrekende journaalposten, fouten ter compensatie van andere fouten en fouten in overboekingen, terugboekingen, toewijzingen, enz. Dit resulteert in veel handmatige werkzaamheden die aanvullend zijn op het werk dat al moet worden gedaan in de afsluitingsfase van de maand. Combineer dat met steeds hogere eisen aan financiën en boekhouding om meer te leveren voor minder met minder middelen in minder tijd, wat resulteert in een stress-verhogende factor.

Nieuwe module zorgt voor efficiëntie

Het hoeft echter geen pijnlijk proces te zijn, er is een betere manier en elke JD Edwards EnterpriseOne gebruiker heeft er toegang toe. Met de module die is ontwikkeld door Cadran Consultancy kunnen bedrijven hun Account & Inventory Reconciliation processen veel efficiënter laten verlopen en repeterend handmatig werk elimineren.

Meer over de Account & Inventory Reconciliation module

De Account & Inventory Reconciliation module van Cadran is ontwikkeld door financiële JD Edwards experts met meer dan 20 jaar ervaring en neemt de meest voorkomende problemen in het reconciliatie-proces onder handen. De module biedt oplossingen voor:

  • Grootboek afletteren
  • Voorraad afletteren
  • “As-Of” online voorraad-rapportage
  • Integriteitscontrole van de voorraad met de voorraadwaarde

Het voordeel? Meer grip op uw financiële proces

De oplossing biedt geautomatiseerde reconciliatie-procedures, rapportage van (as-of) voorraadwaarden en validatie van voorraad met lopende transacties. Het grote voordeel van deze oplossing is niet alleen het elimineren van de fouten en het verminderen van het tijdrovende proces, met de module verhoogt u de grip op uw financiële proces! Niet alleen aan het einde van de maand, altijd, elke dag. Nauwkeurige informatie kunnen verstrekken, snel de maand- of jaarafrekening opstellen en uw accountant laten zien dat u weet wat er in uw bedrijf gebeurt.
U hebt de teugels stevig in handen met Cadran’s Account & Inventory Reconciliation voor JD Edwards EnterpriseOne.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Cadran’s Account & Inventory Reconciliation voor JD Edwards EnterpriseOne? Of wilt u weten hoe A&IR uw bedrijf kan helpen? Wij bespreken graag de mogelijkheden en adviseren u over de uitvoering ervan. Geef ons een seintje.

Over deze blog serie

Deze eerste blog in een serie over onze Account & Inventory Reconciliation oplossing zal worden opgevolgd door een meer diepgaande uitleg van de verschillende kenmerken van het product, de waarde die het u oplevert en de mogelijke verbeterpunten die hieruit kunnen worden afgeleid.

Houd onze site in de gaten!