NetSuite voegt container management toe aan supply chain software NetSuite voegt container management toe aan supply chain software
netsuite-supply-chain-erp

NetSuite voegt container management toe aan supply chain software

Alle bedrijven hebben bij hun supply chain management te maken met meerdere vendors, contractfabrikanten en partners in verschillende tijdzones en geografische gebieden. Daardoor komt het regelmatig voor dat producten verouderd raken tijdens het transport van de ene naar de andere locatie. Het is daarom heel belangrijk dat u dit kunt monitoren, zodat u kunt blijven voldoen aan uw dienstverleningsniveau. Als u uw inkomende zendingen consolideert in gezamenlijke records voor de containers waarin ze zijn verpakt, biedt dit een aantal voordelen voor NetSuite-gebruikers. Dit is de focus van de nieuwe functie Inbound Shipment Management die is geïntroduceerd in versie 17.2. Inbound Shipment Management bevat veel verbeteringen waar onze productie-, distributie- en retailklanten om hebben gevraagd, onder andere:

Inbound Shipment Record

Het nieuwe record voor inkomende zendingen is het belangrijkste element waarin alle gerelateerde informatie wordt vastgelegd. Tijdens het aanmaken en bijwerken van de record worden de openstaande inkooporders van één of meerdere vendors gekoppeld. Zo kunt u in één record vereenvoudigde statusupdates vinden tot aan ontvangst.

Container Loading

Wanneer een gebruiker een Inbound Shipment Management-record genereert, kan hij of zij snel de PO-items vinden die in de container zijn geladen. Tegelijkertijd kan er worden gefilterd op leverancier en PO. Via dit proces worden de PO-regels en de container gekoppeld.

Status Updates

De transporttijd van de container is vaak van belang omdat de inhoud verschillende eindbestemmingen kan hebben vanwege meerdere verkooporders of verder transport en assemblage. Daarom is het belangrijk dat u de containerstatus tijdens het gehele proces snel en eenvoudig kunt updaten. Als u het veld Inbound Shipment Status regelmatig bijwerkt, is iedereen op de hoogte van wat er precies gebeurt.

Container Receiving

Wanneer de container dan eindelijk de bestemming bereikt, kan de gehele inhoud met één klik worden ontvangen. U kunt natuurlijk ook gedeeltelijke ontvangstbewijzen aanmaken, bijvoorbeeld omdat het uitladen mogelijk enkele dagen duurt.

Landed Cost Management

Een essentiële factor is de mogelijkheid om de correcte landed costs toe te passen op de artikelen in de container. We zullen deze functie dan ook voortdurend verbeteren in volgende versies.

Indien nodig kunnen deze functies niet alleen handmatig, maar ook automatisch worden bijgewerkt met behulp van .CSV-imports, webdiensten en SuiteScript. Hiermee garanderen we dat klanten op elk moment volledig zicht hebben op alle producten. Lees meer over de nieuwste versie van NetSuite, 17.2.

Auteur: Gavin Davidson, NetSuite Product Marketing Director