Cadran Consultancy tijdens COVID-19 | De juiste Ondersteuning Cadran Consultancy tijdens COVID-19 | De juiste Ondersteuning
Header Remote Work

Op weg naar de nieuwe realiteit

Nu de Corona storm langzaam begint af te zwakken komen de economische activiteiten weer op gang. Stap voor stap is er meer mogelijk: de grenzen gaan open, bedrijven gaan voorzichtig weer investeren, goederen uit Azië en andere delen van de wereld komen weer binnen, we kunnen weer een terrasje pakken en we kunnen weer mondjesmaat werken op kantoor. Wel op 1,5 meter, want dat is het nieuwe NU. Op zich zijn dit natuurlijk hele positieve ontwikkelingen, maar we moeten ons ook realiseren dat het nog lang kan duren voordat alles weer volledig genormaliseerd is, want er is immers nog geen vaccin.

De learnings van de afgelopen maanden

Het feit dat deze situatie met betrekking tot Corona nog best lang kan duren heeft voorlopig nog impact op de manier waarop onze consultants hun werk voor onze klanten kunnen uitvoeren. In de afgelopen drie maanden hebben wij voor onze klanten vrijwel al onze werkzaamheden remote uitgevoerd. Dit gold ook in hoge mate voor de teams van onze klanten waarmee wij samenwerken. We hebben met elkaar geleerd dat we

  • Nog beter moeten plannen,
  • Frequenter moeten communiceren,
  • Nauwgezet moeten documenteren,
  • Meer feedback moeten vragen en evaluaties moeten doen.

Remote werken: meer tijd voor u als klant

We hebben ook ervaren dat minder reizen en niet meer verplicht in de file aansluiten best prettig is en dat we die tijd nuttiger kunnen besteden. Aan onze klanten en aan privé. Ook hebben we met onze klanten het vertrouwen opgebouwd, dat remote werken prima kan. Zelfs bij deGo Live situaties is de samenwerking prima geweest en deze zijn dan ook goed verlopen.

De nieuwe realiteit

In onze optiek zal de nieuwe realiteit een goede mix zijn van deels remote en deels on-site werken voor zowel de medewerkers van onze klanten als van Cadran. Het zou mooi zijn als we de goede ervaringen van de afgelopen periode kunnen gebruiken om onze klanten optimaal te ondersteunen bij projecten en supportactiviteiten. In zogeheten distributed teams of remote, maar in ieder geval samen. Het is tenslotte het resultaat dat telt en niet waar je bent.

Meer informatie of sparren?

Heeft u hierover vragen? Bent u benieuwd wat we voor u kunnen betekenen of wilt u eens sparren met onze consultants? Wij zijn er klaar voor! Fysiek op ons kantoor in Hoevelaken of virtueel in onze Microsoft Teams omgeving.

Plan een meeting met onze experts

 

ed pieters

Auteur: Ed Pieters
CEO bij Cadran Consultancy