Terugblikken en kijken naar de toekomst | Cadran Consultancy Terugblikken en kijken naar de toekomst | Cadran Consultancy

Terugblikken en kijken naar de toekomst

Terugblikken naar 2020

Het jaar 2020 is een bijzonder jaar geworden. Tot medio maart draaide de economie op volle toeren en leek Covid ver weg en iets wat een Chinees probleem was. Niets bleek minder waar toen ook Europa na de wintersport en carnaval hard werd getroffen. Maandenlang thuiswerken, vele ziekenhuisopnames, bedrijven gedeeltelijk – of zelfs helemaal dicht – en veel onzekerheid waren plotseling deel van ons dagelijks leven. Tijdens de relatief rustige zomer daalden het aantal besmettingen en krabbelde de economie weer op. De voorzichtig positieve stemming is intussen wederom omgeslagen door de forse toenames van besmettingen en na het nieuws van maandag 14 december is het duidelijk dat we weer wekenlang veel thuis zullen werken.

Vooruitblikken naar 2021

Diverse economen verwachten dat de economie door deze lock-down én de opstart van vaccinatie zich snel weer kan herstellen. Om goed voorbereid te zijn op dit herstel kunnen de volgende initiatieven bijdragen aan een betere, meer inzichtelijke bedrijfsvoering:

  • Digital Transformation
  • Supply Chain Integration
  • Operational Excellence
  • Data Driven Enterprise

Digital Transformation

Op het gebied van Digital transformation zien we dat steeds meer klanten hun infrastructuur van On-Premise naar de Cloud brengen, applicaties beschikbaar maken op mobiele apparaten en Internet of Things initiatieven ontplooien.

Supply Chain Integration

Integratie met leveranciers en klanten wordt steeds meer geautomatiseerd via webshops, e-commerce platforms en koppelingen met 3rd party logistics bedrijven. Snelheid en kwaliteit van leveranties is essentieel.

Operational Excellence

Ook zien we dat onze klanten nadrukkelijker zoeken naar manieren om hun bedrijfsvoering nog beter en efficiënter te maken. De plannen variëren hierbij van het verbeteren van het gebruikersgemak (verbetering van de user interface, watchlists, workflows etc.), implementatie van factuur scanning en herkenning, versnelling van de maandafsluiting, optimalisatie van de supply chain planning en bijvoorbeeld de implementatie van WMS en scanning oplossingen.

Data Driven Enterprise

Als laatste zien we dat de (verdere) implementatie van Business Intelligence en Analytics ook veel toegevoegde waarde biedt. Door het ontsluiten van data van applicaties en interne en externe databronnen kan veel inzicht worden gegeven in knelpunten en verbeterpunten in uw organisatie.

Meer informatie of sparren?

Er zijn vele mogelijkheden om stap voor stap uw bedrijfsprocessen te optimaliseren. Onze specialisten gaan hierover graag met u in gesprek om onze kennis en ervaringen te delen en samen te bepalen wat uw bedrijf vooruit helpt.

Afsluitend

Ondanks de huidige status m.b.t. Covid denken we dat 2021 ons allen weer mooie kansen biedt, zodat we 2020 snel kunnen vergeten. Wij wensen al onze klanten, onze leveranciers en partners een heel voorspoedig 2021, hele fijne kerstdagen en hopen u weer spoedig fysiek te kunnen zien en spreken.

ed pieters

Auteur: Ed Pieters
CEO bij Cadran Consultancy