Blog: wat hebben een bergetappe en zakelijke groei met elkaar gemeen? Blog: wat hebben een bergetappe en zakelijke groei met elkaar gemeen?

Blog Ed Pieters: wat hebben een bergetappe en zakelijke groei met elkaar gemeen?

Afgelopen zomer fietsten mijn vrouw en ik in 26 dagen van Apeldoorn naar Rome. Een mooie tocht waarbij we door België, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Liechtenstein en Italië fietsten en de Alpen doorkruisten. Pittig vaak die hoge bergen en vermoeiend soms het heuvelachtige landschap, maar vooral heel erg gaaf dat we het gewoon gedaan hebben.

Bergopwaarts

Met Cadran zijn we dit jaar ook een flinke berg op gefietst. We hebben een jaar van enorme groei achter de rug: groei in klanten, groei in medewerkers, partners, productaanbod, kennis en omzet. Soms was het een steile berg waar we tegenop moest klimmen, soms een ‘bumpy road’, maar ook heel vaak een mooie glooiende helling; we hebben veel bereikt! Zo heeft een Nederlandse mondiale zuivelleverancier gekozen voor een wereldwijde uitrol van JD Edwards en onze CTRM-module en hebben we CTRM ook geïmplementeerd bij Ragasa Industries in Mexico. Bij Interface, Milcobel, Vlisco en diverse andere klanten hebben we projecten uitgevoerd zoals o.a. upgrades en implementaties van nieuwe versies van JD Edwards. Bij een grote internationale leasemaatschappij in railvervoer hebben we in korte tijd een BI voor JD Edwards implementatie gerealiseerd m.b.v. het door ons ontwikkelde template en ingebouwde sterschema’s voor JD Edwards. Wij zijn wereldwijd één van de eersten die zo’n implementatie hebben gedaan en daar zijn we met z’n allen best trots op.

Nieuwe gebieden ontdekken

Naast een toenemende vraag naar JD Edwards van potentieel nieuwe klanten zagen we ook een groei in upgrades en uitbreiding van functionaliteit bij onze bestaande klanten. Na jaren van economische crisis willen en kunnen bedrijven nu weer investeren in vernieuwing en optimalisatie van systemen. Ook zien we nieuwe ontwikkelingen zoals digitale transformatie. Door onder andere Internet of Things, Industrie 4.0, E-Commerce, Big Data en Analytics ontstaan er veel nieuwe mogelijkheden. Ook willen bedrijven JD Edwards steeds vaker ontsluiten via mobiele apparaten zoals telefoons en tablets. Daarnaast groeit het aanbod en de vraag naar cloud oplossingen. Oracle heeft een groeiend aantal cloud oplossingen waaronder Sales Cloud, BI Cloud en Planning & Budgetting Cloud. Dergelijke oplossingen kunnen allemaal gekoppeld worden aan JD Edwards om bedrijfsprocessen verder te optimaliseren.

Samen staan we sterk

Bij een bergetappe geldt ook: samen staan we sterk. Als partner van de joint venture Redfaire International beschikken we nu over een internationaal team van consultants opererend in 15 landen. Via ons managed services team bieden wij onze gezamenlijke klanten in 10 verschillende talen 24×7 support. Redfaire International is het afgelopen jaar enorm gegroeid. Mooie nieuwe namen op de klantenlijst zijn CircleK, Varo Energies, Arvos en Li & Fung. Ook hebben we twee nieuwe partners mogen verwelkomen: het Scandinavische Xperitus en het Italiaanse Sinfo One; in Europa werken nu in totaal 350 consultants voor Redfaire International. We zijn druk bezig om ons team te verbreden en nieuwe kennis en kwaliteiten binnen te halen, ook met veel jonge mensen.

Een goede planning is het halve werk

We hadden onze tocht deze zomer goed gepland: Genoeg tijd voor de steile bergen, maar ook ruim de tijd voor het pittige heuvellandschap van Toscane dat eigenlijk nog veel vermoeiender was. Hard work is er altijd, maar je kunt het maar beter goed voorbereiden. We hebben het afgelopen jaar daarom ook de tijd genomen om onze kennis op het gebied van Oracle Cloud oplossingen op te bouwen. We hebben de modules ERP, SCM en BI Cloud beter leren kennen en zijn begonnen met het bouwen van specifieke oplossingen voor bepaalde industrieën, zoals Groothandel, Discrete Industrie en Voedingsmiddelen-industrie. Met deze toevoeging aan ons aanbod kunnen we onze klanten eigenlijk alles bieden: een JD Edwards on-premise oplossing of in de private cloud (met de IaaS oplossing van Oracle), een public cloud oplossing met Oracle Cloud applicaties of aanvullende cloud applicaties op JD Edwards zoals Sales Cloud en BI Cloud.

De bolletjestrui

Afgelopen jaar hebben we ook de bolletjestrui gewonnen, we zijn namelijk door Oracle uitgeroepen tot Industry Partner of the Year. Deze award wonnen we ook al eens in 2011 en 2013. Een mooie kroon op ons werk en door het winnen van deze award kregen we ook nog een ticket naar de Olympische Spelen in Rio waar we Dafne Schippers ontmoetten. Een onvergetelijke ervaring!

Op naar de volgende etappe

Op naar 2017, de volgende bergetappe. We staan al te trappelen en verwachten dat bedrijven verder zullen investeren in ERP-systemen of hun processen zullen optimaliseren met additionele applicaties. Een groeiend aantal klanten zal zich waarschijnlijk oriënteren op de mogelijkheden van de public cloud. Ook verwacht ik dat steeds meer klanten hun infrastructuur en applicatiebeheer (managed services) zullen uitbesteden, zodat ze zich beter kunnen concentreren op hun kerncompetenties. Handelsbedrijven en bedrijven in de maakindustrie zullen in 2017 nog meer dan in het afgelopen jaar besluiten acquisities te doen of te gaan fuseren. Hierdoor zal de behoefte groeien aan een partij als Redfaire International die de internationale uitrol van implementaties op zich kan nemen. Waarschijnlijk zal de bestaande economische groei stabiliseren, tenzij er een positief Trump-effect op de economie zal zijn.

2017: Jaar van harmonisatie & Digital Transformation

Wij zien dat klanten in 2017 hun supply chain willen optimaliseren en de toegevoegde waarde in de keten willen vergroten. Voor bedrijven wordt het steeds noodzakelijker om hun processen te harmoniseren en efficiënter te maken, zodat ze op een gegeven moment over zouden kunnen naar de public cloud en de digitale transformatie makkelijker door kunnen voeren. Nu zie je echter nog veel uitzonderingen, maatwerk en bijzondere processen. Veel bedrijven zullen de komende jaren steeds meer energie stoppen in het vereenvoudigen van deze processen. Cadran wil u graag helpen bij het proces om een ‘digital enterprise’ te worden en organiseert daarom op 12 januari a.s. een Digital Transformation Workshop voor Productie-, CPG bedrijven en Groothandels.

Mijn vrouw en ik hebben Rome gehaald, die missie is volbracht. Het is nu tijd om op te laden en met een goed glas bij het haardvuur te mijmeren over de tocht die we hebben afgelegd. Ik ben trots op ons team, op onze klanten en partners die er mét ons zo’n fantastisch jaar van hebben gemaakt!

Dank voor de samenwerking en proost op de nieuwe avonturen die 2017 ons zal bieden!

Met warme kerstgroet,

Ed Pieters