Voedingsmiddelenindustrie en CPG

Voedingsmiddelenproducenten kennen mogelijk de meest complexe productie-omgeving ter wereld

Voedingsmiddelenindustrie en CPG
Met een constante verandering in kwaliteit van aanbod, schommelende prijzen, zeer uitgebreide wet- en regelgeving en hoge eisen aan productie, opslag en expiratiedata is de uitdaging aan de productie­zijde van de voedingsmiddelenindustrie (of: Food Industry) groot. Tegelijk wordt de vraag vanuit de klant steeds gecompliceerder: snelle levering, goede service en hoge kwaliteit tegen de laagste prijs.

HACCP standaarden en Tracking & Tracing

Bedrijven in de voedingsmiddelenindustrie richten zich op het minimaliseren van risico’s (door HACCP te implementeren) en het voorkomen van en het reageren op incidenten betreffende voedselveiligheid. Het niet naleven van deze verordeningen kan grote impact hebben op het vertrouwen van consumenten en aandeelhouders en daarmee onherstelbare schade aan de merkwaarde van uw bedrijf toebrengen.

HACCP is het systeem waarin de voedselveiligheid wordt ondervangen door de analyse en controle van alle gevaren van grondstof tot inkoop en verwerking, productie, distributie en consumptie van het eindproduct. Oracle JD Edwards EnterpriseOne ERP volgt de ontwikkelingen in de voedingsmiddelenindustrie op de voet en is compliant met de wetgeving (General Foodlaw) en Industry standards (HACCP, EAN128).

Van Sillevoldt Rijst

Consumer Packaged Goods (CPG)

Traditioneel is er een veelheid aan bedrijven die betrokken zijn bij de consumer packaged goods industrie. De logistiek rondom levering van grote hoeveelheden producten aan de retailsector kan heel uitgebreid zijn. Snel bewegende trends betekenen dat u zich consequent moet aanpassen aan de veranderende vraag.

Tegelijk zorgt hoge concurrentie op het niveau van de detailhandel voor prijsdruk op distributeurs en leidt daarmee tot kleinere marges. Alternatieven zoals webshops en directe verkoop vanuit de leverancier vermijden de traditionele distributiekanalen helemaal en dwingen bedrijven om waarde toe te voegen aan hun diensten om klanten te behouden.
Oracle JD Edwards EnterpriseOne ERP geeft u snel accurate informatie over uw voorraad- en prijspositie. Met intelligente BI-oplossingen weet u hoe u kunt besparen, zelfs over meerdere locaties heen.

Overtref de verwachting van de klant

Schapruimte bij de retailers en de omloopsnelheid van het product is de sleutel tot het proces van omzet en winst. Nieuwe producten, varianten en substituten van de concurrentie hebben allen invloed op uw positie bij uw klant.
Met Oracle JD Edwards EnterpriseOne beschikt u over een ERP-omgeving die u ondersteunt bij de mogelijkheid om te reageren op unieke behoeften van de klant, zoals specifieke verpakking of logistieke eisen. Verhoog de nauwkeurigheid en snelheid van klantinteracties met een customer self service portal. Verbeter de klantenservice door het effectief opsporen en monitoren van behoeften en nieuwe wensen van de klant.

Oracle JD Edwards ERP voor de voedingsmiddelenindustrie en CPG

Uw bedrijf wil actief meegaan in deze veranderingen en tegelijk de kosten verlagen, de bedrijfs­processen beheersbaar houden en actueel inzicht hebben in uw financiële en logistieke positie?

Met Oracle JD Edwards EnterpriseOne ERP kunt u de continuïteit van de bedrijfsprocessen waarborgen en de gewenste veranderingen blijven volgen. Dit ERP-systeem voorziet u van adequate stuur­informatie voor uw dagelijkse werkzaamheden terwijl uw wettelijke verplichtingen door het systeem worden bewaakt.

Met onze ERP-oplossing bent u in staat om uw logistieke kosten te reduceren door een adequaat voorraadbeheer en efficiënte afhandeling van orders en leveringen. U kunt uw planning van uw productie optimaliseren middels verbeterde forecasting, supply chain planning en productie scheduling. Hierdoor bent u in staat uw leverbetrouwbaarheid te verbeteren en omzet te verhogen. U verhoogt de winstgevendheid door een effectief prijsbeleid, inzicht in de verkoopmarges en middels beschikbare management informatie en rapportages.

Naast deze standaardfunctionaliteiten biedt JD Edwards EnterpriseOne specifieke toepassingen voor uw bedrijf:

  • Quality Management
  • Lot Tracking / Traceability
  • Batch Production
  • Blend Management

Downloads

 

Deel deze informatie

Twitter Linkedin