Training op de werkplek

Werken al uw collega’s even efficiënt?

Dit herkent u vast: de ene collega is handiger met een computer dan de ander. Soms heeft dat met aanleg te maken, maar het kan ook een andere reden hebben. Misschien is een collega relatief nieuw. Of heeft iemand geen goede training of overdracht gehad.

Het ontstaan van inefficiënties

Gaandeweg slijten er bij organisaties werkwijzen in die misschien niet het meest efficiënt zijn. Het gebeurt regelmatig dat collega’s of afdelingen bijvoorbeeld work-arounds als normale procedures zijn gaan zien. Maar we zien ook nu er meer wordt thuis gewerkt, dat collega’s minder van elkaar op een informele manier leren. Tel daar bij op dat ook het ERP systeem zich continu ontwikkeld en er regelmatig nieuwe functionaliteiten beschikbaar komen. Dan kun je opeens een collega iets zien doen en denk je: “Dat is handig, wist ik dat maar eerder, dat had mij veel tijd en ergernis gescheeld.”

Training op de werkplek

Stel dat een ervaren persoon een dag naast een medewerker gaat zitten. En meekijkt hoe iemand beweegt in het systeem en repeterende taken uitvoert. En dan direct vragen kan beantwoorden en tips en uitleg kan geven over hoe iemand zijn dagelijkse werk kan optimaliseren. Hoeveel winst zou er dan te behalen zijn?

Optimalisatiescan

Een optimalisatiescan op de werkplek levert direct een grote tijdsbesparing op. Een frisse blik op de werkzaamheden en uitvoer van processen zorgt voor efficiëntie. Bovendien resulteert het in minder fouten en correcties maar ook voor meer vertrouwen en werkplezier.

De impact van persoonlijke aandacht wordt steeds groter in deze digitale tijd.  

Vaak weten we wel voor welke collega of afdeling dit een verschil zou maken, maar ontbreekt het intern aan tijd en kennis om het niveau van de individuele werknemer op een hoger plan te krijgen. 

Binnen Cadran hebben we consultants die breed georiënteerd zijn. Mensen die goed kunnen kijken en luisteren. Het overzicht en de rust hebben om mensen verder te helpen op een manier die bij de individuele persoon past. Het hoeft niet altijd groot en ingewikkeld. Begin klein. Eén collega. Dan de volgende. En als het bevalt, kijken we verder. 

Marieke-slob-jd-edwards-consultant

Marieke Slob
JD Edwards Consultant

Meer weten over training op de werkplek?

Wilt u meer weten over het trainen van collega’s? Of bent u benieuwd waar er bij uw bedrijf of afdeling winst te behalen valt? Neem dan snel contact met ons op voor meer informatie.