Sunrise Medical zet in op efficiëntie met JD Edwards Sunrise Medical zet in op efficiëntie met JD Edwards
sunrise-medical-jd-edwards-roll-out

Sunrise Medical zet in op efficiëntie met JD Edwards

klanten-customers-cadran-Sunrise Medical

Als kroon op een uitstekend implementatieproject is de productielocatie van Sunrise Medical in Helmond live gegaan met hun JD Edwards ERP omgeving!

Na veel tests en met een duidelijk go-live plan, waren Redfaire International en Sunrise goed voorbereid op het go-live weekend. Dankzij een uitgespreide data conversie, was er genoeg tijd om open verkoop- en inkooporders in te voeren. De complexe voorraadconversie sloot uiteindelijk op de cent nauwkeurig aan, en dat verdient een groot compliment. Na een maand hypercare draait Sunrise Medical in Helmond stabiel en is de eerste maandafsluiting een feit.

Goede samenwerking

Het Redfaire International team en de key-users van Sunrise Medical in Nederland hebben de afgelopen maanden nauw samengewerkt met het Global IT-team in de Verenigde Staten. De uitrol van de bestaande JD Edwards oplossing vanuit de Verenigde Staten, is aangevuld met extra functionaliteiten. Sunrise heeft ervoor gekozen om bij de uitrol in Europa enigszins af te wijken van het ERP template van Sunrise Global in de Verenigde Staten. Dit nieuwe template is nu volledig gedocumenteerd waardoor het bedrijf klaar is voor een verdere uitrol in Europa.

De voordelen van JD Edwards voor Sunrise Medical

Met deze uitrol zet Sunrise Medical dus de eerste stap naar een volledig geïntegreerde oplossing voor alle productie en distributie locaties wereldwijd. “Met het uitrollen van een geïntegreerde JD Edwards omgeving gaan we veel efficiënter werken”, zegt Geert Feron, Operations Director van Sunrise Medical. “We hebben met RFI duidelijke stappen afgesproken waarmee we ons systeem verder willen optimaliseren.” Redfaire International Consultants blijven de komende maanden consultancy verlenen om gebruikers in Helmond optimaal gebruik te laten maken van het nieuwe systeem. De volgende stap is om het systeem te upgraden van versie 9.1 naar 9.2 met de laatste toolsrelease. Daarna zullen de volgende uitrolprojecten in Europa opgestart gaan worden.

Over Sunrise Medical

Sunrise Medical is marktleider in het ontwikkelen, ontwerpen, produceren en distribueren van high-end rolstoelen. Het bedrijf distribueert innovatieve en hoogwaardige producten in ruim 130 landen en heeft meer dan 2200 medewerkers die op locaties over de hele wereld werken. Sunrise Medical produceert haar producten in eigen fabrieken in de Verenigde Staten, Mexico, Duitsland, Verenigd Koninkrijk, Spanje, Nederland, Polen, Noorwegen, Australië en China.

Ed Pieters

Meer weten over JD Edwards ERP?

Wilt u meer weten over Oracle JD Edwards? Neem contact op met Ed Pieters en ontdek de eindeloze mogelijkheden voor uw bedrijf.