Arantys Release 3.2: Intercompany-transacties & contractforecasting - Cadran Consultancy Arantys Release 3.2: Intercompany-transacties & contractforecasting - Cadran Consultancy
Arantys-erp-commodity-trading

Arantys Release 3.2: Intercompany-transacties & contractforecasting

19 oktober 2018

Cadran Consultancy kondigt de release aan van haar Commodity Trading-module voor Oracle JD Edwards (Arantys).

De nieuwe versie heeft vele verbeteringen en nieuwe functionaliteit voor commodity traders wiens business is om winstgevende marges te realiseren met handelen in grondstoffen, het beheer van transport en het uitvoeren van productie-activiteiten.

‘Op basis van wat onze bestaande klanten nodig hadden en wat als generieke functionaliteit voor nieuwe klanten wordt gezien, hebben we een roadmap ontwikkeld voor deze nieuwe versie 3.2. Deze Roadmap richt zich specifiek op meer uitgebreide intercompany-transacties en het toevoegen van prijsfunctionaliteit’ zegt Ed Pieters, CEO van Cadran Consultancy. ‘De oplossing is nu zeer compleet en bevat de belangrijkste functionaliteit voor commodity traders om succesvol business te kunnen doen in een zeer concurrerend internationaal speelveldÔÇÖ.

Pieters benadrukt het feit dat Arantys volledig is ge├»ntegreerd met JD Edwards ERP, waardoor iedereen in het hele bedrijf in ├ę├ęn systeem kan werken en een naadloze integratie van belangrijke bedrijfsprocessen mogelijk is.

De nieuwste versie 3.2 bevat:

Intercompany-transacties

Omdat commodity trading bedrijven vaak bestaan uit meerdere bedrijven die van elkaar kopen en naar elkaar verkopen, vereisen ze functionaliteit die geautomatiseerde en gesynchroniseerde intercompany-transacties mogelijk maakt. Arantys ondersteunt dit proces geautomatiseerd waardoor transparante registratie van transacties mogelijk is en traders hier veel gebruiksgemak door ervaren.

Labresultaten voor partijen en batches

Met de nieuwe functie ‘Item Specification Validation’ kunnen actuele waarden uit laboratoriumresultaten worden toegevoegd aan partijen en batches, zodat gecontracteerde waarden en werkelijke waarden kunnen worden vergeleken en beheerd.

Prijsfixatie op basis van marktinformatie

In de nieuwe versie is geautomatiseerde prijsfixatie van contracten op basis van actuele marktinformatie beschikbaar en kunnen contracten die reeds gefixeerd zijn, ook herberekend worden. Deze zogenaamde ‘pricing of quoting contracts’ helpt traders om de prijsstelling van contracten automatisch te fixeren op het moment dat de actuele marktgegevens beschikbaar zijn.

Contractforecasting en -budgettering

Hiermee krijgen commodity traders de mogelijkheid om contract-forecasts en -budgetten op te slaan per maand om deze vervolgens te kunnen vergelijken met de actuele cijfers.

Module Transport Rates

Veel handmatige werkzaamheden en kosten als gevolg van sub-geoptimaliseerde transportplanning kunnen worden vermeden door gebruik te maken van de nieuwe module Transport Rates waarin functionaliteit voor het opslaan en selecteren van transport rates op basis van routegegevens en transporttype.

Over Cadran Consultancy

Cadran Consultancy is een gecertificeerde Oracle Platinum Business Partner en reseller en is volledig gespecialiseerd in Oracle ERP-implementaties voor groothandels, commodity traders en productiebedrijven. Cadran’s ERP-portfolio bestaat uit Oracle JD Edwards, Oracle NetSuite en Oracle Cloud. Arantys is een module voor Commodity Traders die volledig is ge├»ntegreerd met Oracle JD Edwards ERP. Met een internationaal partnernetwerk kan Arantys wereldwijd worden ge├»mplementeerd en ondersteund. Cadran is medeoprichter van Redfaire International, een samenwerkingsverband van ERP-consultancybedrijven over de hele wereld met meer dan 1000 ERP-consultants.