Cadran Consultancy voegt NetSuite toe aan ERP-portfolio Cadran Consultancy voegt NetSuite toe aan ERP-portfolio
oracle-netsuite-healthcheck

Cadran Consultancy voegt Oracle NetSuite toe aan ERP-portfolio

Cadran Consultancy breidt haar aanbod uit met Oracle NetSuite ERP en kan hierdoor iedere groothandel en elk productiebedrijf in de Benelux bedienen met de juiste ERP-oplossing; cloud of on-premise, voor groot of klein aantal gebruikers, single- of multi-entity, nationaal of internationaal werkend.

Oracle NetSuite logo

Volgens Ed Pieters, CEO van Cadran, is deze uitbreiding niet alleen een logische stap maar ook een strategische. ‘Wij zijn al bijna 20 jaar specialist in ERP-systemen voor groothandels en productiebedrijven. Onze kennis van hun bedrijfsprocessen in combinatie met het goed inrichten van een ERP-systeem, wordt ook gevraagd door kleinere bedrijven. Voorheen konden wij hen niet bedienen, nu wel. De oplossingen die wij al jaren leveren en ondersteunen zijn Oracle JD Edwards en Oracle Cloud. Direct nadat bekend werd dat Oracle NetSuite ging overnemen hebben wij ons aangemeld voor een partnership met NetSuite vanuit onze Internationale Joint Venture Redfaire International, zodat wij NetSuite kunnen leveren en implementeren in 16 Europese landen’.

Cloud vanaf de start

Marcel van Es, Salesmanager bij Cadran, vervolgt opgetogen: ‘Met een team van specialisten zijn wij afgereisd naar Londen en hebben NetSuite grondig onderzocht en doorgelicht. Onze conclusie luidt dat het hier om een goed doordacht ERP-systeem gaat dat vanaf de oorsprong volledig als cloud-oplossing ontwikkeld is. Technische gezien loopt NetSuite voorop, iets dat zich o.a. bewijst door de mogelijkheid om ondanks maatwerk toch mee te kunnen gaan met de release updates waar je als cloud-gebruiker altijd mee te maken hebt.

Schaalbaar

‘Dat wij strategisch gezien NetSuite aan onze portfolio hebben toegevoegd komt omdat wij een gat in de markt zien voor Cloud ERP-systemen voor de kleine tot middelgrote groothandels en productiebedrijven’, legt Ed Pieters uit. ‘Wij hebben het dan over bedrijven met tussen de 20 en 200 gebruikers. Vaak hebben deze organisaties diverse systemen aan elkaar geknoopt of zelfs nog los van elkaar draaien en willen zij overstappen op een geĂŻntegreerd ERP-systeem. Vooral als deze bedrijven internationaal georiĂ«nteerd zijn, groeien en met meerdere entiteiten werken is NetSuite een hele goede en vooral ook schaalbare oplossing’.

Rijke functionaliteit voor groothandel, retail- en productiebedrijven

Functioneel gezien is NetSuite – dat sinds 1998 bestaat – rijk aan functionaliteit. NetSuite biedt een uitgebreid scala aan modules. Met de geïntegreerde e-commerce-, webshop- en POS-module worden groothandels en retailers ondersteund bij hun omni-channel business. Natuurlijk zijn deze modules volledig geïntegreerd met alle andere ERP-modules zoals Warehouse & Fulfilment. NetSuite biedt ook specifieke functionaliteit voor productiebedrijven waaronder Production Management , Planning & Scheduling, Product Data Management, Quality Management, maar ook MES-integratie. De nieuwe Advanced Manufacturing module biedt ondersteuning voor zowel discrete als voor (semi-)process manufacturing.

Will Lowe, Channel Recruitment Manager bij Oracle NetSuite vertelt dat hij verheugd is met een nieuwe partner als Cadran: ‘Bij het selecteren van een nieuwe partner, kijken wij bij uitstek naar zaken als ERP-ervaring en kennis van de markt. Bij Cadran hoeven we ons hier geen zorgen over te maken; Cadran is ook in 2016 weer verkozen tot Oracle Industry Partner of the Year vanwege haar succes als ERP-specialist bij groothandels en productiebedrijven. Daarnaast kan Cadran samen met alle Redfaire International partners ook onze internationale klanten uitstekend ondersteunen’.

Over Cadran Consultancy

Cadran Consultancy is een gecertificeerd Oracle Platinum Business Partner en reseller en volledig gespecialiseerd in ERP-implementaties bij groothandels en productiebedrijven. Sinds de start in 1998 bedient Cadran meer dan 80 klanten in de Benelux. Cadran’s ERP-portfolio bestaat uit Oracle JD Edwards, Oracle NetSuite en Oracle Cloud. Cadran is medeoprichter van Redfaire International, een joint venture van 5 Europese ERP-consultancy organisaties met meer dan 300 ERP-consultants. Voor meer informatie: www.cadran.nl.

Over Oracle NetSuite

Oracle NetSuite Global Business Unit, onderdeel van Oracle, was dé pioneer van de Cloud Computing revolutie in 1998 en was het eerste bedrijf dat business applicaties via het internet beschikbaar maakte. Tegenwoordig levert Oracle NetSuite Global Business Unit een volledige suite met cloud-based financiële-, ERP- en omni-channel commerce-software die door organisaties in meer dan 100 landen wordt gebruikt. Voor meer informatie: www.netsuite.com.

Over Redfaire International

Redfaire International is een joint venture van 5 Oracle ERP partners in Europa. Redfaire International ondersteunt organisaties bij al hun ERP-ambities; van implementaties tot 24×7 support en managed services. De huidige product-portfolio bestaat uit Oracle JD Edwards, Oracle Cloud en Oracle NetSuite. Redfaire International bedient haar klanten met een team van meer dan 300 consultants werkzaam vanuit 16 landen in Europa. Voor meer informatie: www.redfaireinternational.com