Tapijttegelfabrikant Interface vervangt ERP-maatwerk en upgrade zowel WMS als TMS Tapijttegelfabrikant Interface vervangt ERP-maatwerk en upgrade zowel WMS als TMS
jd-edwards-erp-reference-interface

Cadran project belicht in Logistiek: Interface wil met ERP en WMS wereldwijd harmoniseren

Interface startte niet alleen met de uitrol van het Oracle JD Edwards ERP, maar vernieuwdw ook het WMS, paste de transportsoftware aan en is begonnen aan de uitbreiding van een dc. De aanpak is bijzonder grondig, maar zonder problemen verliepen de eerste stappen niet.

Interface is een fabrikant van tapijttegels, die zich in Europa alleen richt op de zakelijke markt. Het heeft al de nodige stappen gezet in het implementeren van de JD Edwards software. Het doel is om alle bedrijfsprocessen wereldwijd te harmoniseren en nog niet proces gestuurde stromen te verbeteren. De vestiging van Interface in Scherpenzeel is het Europese hoofdkantoor en het kloppend hart voor de productie in en de levering aan Europa.
Verantwoordelijk voor een belangrijk deel van het project is Rob Heeres, Director European Planning & Distribution. Hij was in een eerdere functie bij de onderneming actief als aansturend manager voor de productieactiviteiten. Het order to cash-systeem (O2C) is inmiddels live. Interface start binnenkort met de implementatie van de software voor de aansturing van de productieomgeving. Dit deel van het ERP moet bovendien als blauwdruk dienen voor de uitrol op een productiefaciliteit in de Verenigde Staten. “Het heeft geen zin om het wiel twee keer uit te vinden”, aldus Heeres.

Volledig artikel op pagina 16 en 17 van Logistiek, editie 3 – april 2016
Auteur: Ferdi den Bakker