JD Edwards 9.2 nieuwe functionaliteit: Retaining Ownership of Inventory While InTransit JD Edwards 9.2 nieuwe functionaliteit: Retaining Ownership of Inventory While InTransit
Oracle JD Edwards ERP

JD Edwards 9.2 nieuwe functionaliteit: Retaining Ownership of Inventory While In Transit

Oracle heeft in JD Edwards 9.2 een nieuwe functionaliteit toegevoegd: Sales In Transit Inventory zonder gebruik te maken van Transportation Management. Met deze nieuwe functionaliteit kunnen goederen In Transit worden geplaatst zonder dat een Transportation Management licentie nodig is.

Het proces

Veel bedrijven kennen de situatie waarbij ze hun klanten niet kunnen factureren totdat de klant de levering van de goederen heeft bevestigd.  De verstreken tijd tussen verzending en levering kan oplopen tot soms wel meer dan 60 dagen. Hierdoor kunt u als leverancier geen omzet genereren totdat de  klant de goederen heeft ontvangen en geaccepteerd. Tijdens deze In Transit-periode blijft u juridisch eigendom van de producten en blijft de waarde van de goederen tijdens het transport op uw balans staan tot deze door de klant zijn ontvangen en geaccepteerd. Het printen van de factuur en het draaien van de Sales Update zal ook worden uitgesteld totdat de goederen zijn ontvangen en geaccepteerd. Hierna wordt de juridische eigendom overgedragen van u als leverancier naar de klant.

Opmerking: deze functionaliteit is alleen beschikbaar in JD Edwards applicatie release 9.2. Wanneer u  gebruikt maakt van een oudere versie en maar wel de wens heeft om In Transit Inventory te gaan gebruiken, bijvoorbeeld omdat u exporteert naar China, kan JD Edwards Transportation Management een uitkomst bieden. De In Transit functionaliteit zit ook in Transporation Management.

Voor een case study of meer documentatie zie Oracle my support.

Ralph de Joode, Logistiek & Distributie Consultant Cadran Consultancy