Oracle Open World 2016 - JD Edwards nieuws voor u op een rij Oracle Open World 2016 - JD Edwards nieuws voor u op een rij
Oracle Open World

Oracle Open World 2016 – JD Edwards nieuws samengevat

Ook dit jaar waren er tijdens Oracle OpenWorld tientallen sessies over JD Edwards, met als belangrijkste thema’s:

 • Digital transformation
 • Cloud strategy
 • User experience

Digital Transformation

Krachtige digitale technologieën op het gebied van mobility, connectivity, analytics en cloud computing bieden bedrijven mogelijkheden om te innoveren en succesvol te zijn in de digitale economie van vandaag. Ze bieden strategische kansen en concurrentievoordelen, als u er in slaagt deze technologieën te integreren in uw processen, bedrijfsmodellen en organisatie.

IT speelt een belangrijke rol in deze zogenoemde digital business transformation. Tijdens Oracle OpenWorld gingen sprekers in diverse JD Edwards sessies in op, waarom het JD Edwards ERP-systeem een essentieel onderdeel is en blijft in dit digitale landschap.

Oracle OOW - JD Edwards ERP

ERP vormt het hart van uw IT landschap. En Oracle JD Edwards biedt moderne technologische mogelijkheden om andere essentiële onderdelen voor een digitale bedrijfsvoering toe te passen.

JD Edwards en digital transformation – enkele voorbeelden

Met de mobiele applicaties van JD Edwards EnterpriseOne kunnen uw medewerkers mobiel met JD Edwards werken op tablets en smartphones. Deze mobiele applicaties zijn recent geupgrade, om gebruik te maken van de nieuwe mogelijkheden in Oracle’s Mobile Application Framework. De standaard beschikbare mobiele applicaties kunnen worden aangepast, en u kunt uw eigen mobiele applicaties bouwen.

Internet of Things maakt het verzamelen van informatie sneller, eenvoudiger en nauwkeuriger door machines met elkaar te laten communiceren en apparaten direct met JD Edwards te koppelen. Het stelt bedrijven in staat om intelligentere beslissingen te maken, kosten te verlagen en nieuwe inkomstenstromen te creëren. Met de IoT Orchestrator biedt Oracle JD Edwards een geïntegreerd IoT-platform voor de integratie van machine-informatie in JD Edwards applicaties. De IoT Orchestrator Studio is een intuïtieve applicatie voor het creëren en aanpassen van de orchestration componenten die door de IoT Orchestrator worden gebruikt.

Op onze website vindt u een whitepaper van Oracle met meer informatie over het pad naar digital transformation, en hoe u daarbij ook optimaal gebruik kunt blijven maken van uw huidige investering in Oracle JD Edwards.

Redfaire International organiseert een aantal digital transformation workshops voor JD Edwards klanten. Welke specifieke mogelijkheden en uitdagingen bieden de nieuwe digitale technologieën, en hoe ontwikkelt u een succesvolle digital transformation strategie en roadmap? Meer informatie over datums en locaties van deze digital transformation workshops volgt binnenkort.

Cloud Strategy

Oracle Cloud was dit jaar het hoofdthema van Oracle OpenWorld. Ook in de JD Edwards sessies werd ingegaan op, hoe cloud uw digital business transformation mogelijk maakt en kan versnellen. Hybrid cloud en keuzevrijheid vormen daarbij de sleutelwoorden van de JD Edwards cloud strategie. U bepaalt zelf of, hoe en wanneer u naar de cloud gaat, zodat uw IT investeringen beschermd blijven.

U kunt uw JD Edwards applicaties on-premise of in een outsourced data center blijven draaien. En ook dan is het mogelijk, om uw JD Edwards ERP-systeem uit te breiden met een aantal Oracle PaaS oplossingen, of aanvullende cloud applicaties zoals Oracle Product Hub Cloud en Oracle Sales Cloud.

Oracle OOW - JD Edwards ERP

 

Oracle IaaS

Het is nu ook mogelijk om JD Edwards (application releases 9.1 en 9.2) te draaien in de Oracle Cloud. Oracle Infrastructure as a Service (IaaS) levert u daarbij de benodigde server-, opslag- en netwerkcapaciteit.

Oracle biedt twee JD Edwards EnterpriseOne oplossingen aan op de Oracle Cloud Marketplace:

 • JD Edwards EnterpriseOne Trial Edition (all-in-one sandbox) om de nieuwste JD Edwards functionaliteiten eens uit te proberen.
 • JD Edwards EnterpriseOne Multi Tier Edition (enterprise server, HTML server en database server), inclusief server manager en tools om uw data en maatwerk te verplaatsen van on-premise naar de cloud. Een aanvullende optie is het gebruik van de Oracle Database Cloud Service.

Zie de Oracle website voor meer informatie over de mogelijkheden en voorwaarden.

Oracle PaaS

Oracle Platform as a Service (PaaS) in combinatie met JD Edwards biedt u nieuwe mogelijkheden voor ontwikkeling, integratie en toepassing van uw applicaties. De voordelen liggen met name in het aanvullen en uitbreiden van de beschikbare functionaliteiten in JD Edwards EnterpriseOne. JD Edwards kan hierbij gewoon on-premise blijven. Om maximaal gebruik te kunnen maken van de mogelijkheden die de cloud biedt, is het wel belangrijk dat u een recente versie van JD Edwards EnterpriseOne draait. Mocht u willen upgraden, dan kunnen wij u vanzelfsprekend daarbij helpen.

Oracle OOW - JD Edwards ERP

 

Internet of Things

De Oracle JD Edwards IoT-oplossing is gebouwd op de open en uit te breiden architectuur van JD Edwards EnterpriseOne, en maakt deze daarmee geschikt voor een machine-to-machine netwerk. Dit zorgt voor een vertrouwd en modern platform voor klanten, partners en andere dienstverleners om machine-informatie te integreren in bestaande en nieuwe JD Edwards applicaties. Integratie van het JD Edwards IoT-platform met de Oracle IoT Cloud Service geeft u nog meer mogelijkheden om de voordelen van Internet of Things te benutten.

In combinatie met Oracle Internet of Things Cloud Service:

 • Geschikt voor groter aantal devices
 • High speed data verwerking
 • Geavanceerdere security mogelijkheden
 • Geschikt voor zeer grote datavolumes en integratiemogelijkheden met BI Cloud Service en Big Data Cloud Service
 • Mogelijkheden om te integreren met diverse andere applicaties en cloud services

Oracle OOW - JD Edwards ERP

 

Meer informatie over Internet of Things in combinatie met JD Edwards? Bezoek onze IoT pagina.

Mobile

Voor JD Edwards zijn meer dan 80 mobiele applicaties beschikbaar, zoals bijvoorbeeld voor equipment maintenance, service management en sales order management. Deze zijn gebouwd met het Oracle Mobile Application Framework (MAF), en de standaard applicaties kunnen desgewenst worden aangepast. Oracle Mobile Cloud Service (MCS) biedt verdergaande mogelijkheden voor de ontwikkeling, toepassing en monitoring van mobiele applicaties. Samen bieden ze een groeipad in aantal gebruikers en type applicaties bij de toepassing van mobility in uw digital business transformation. Met de Mobile Application Accelerator (MAX), een no code mobile application composer in de cloud, kunnen business users zelf mobiele applicaties maken vanuit hun browser.

Oracle OOW - JD Edwards ERP

 

Integration

Oracle Integration Cloud Service is een nieuw en modern integratieplatform in de cloud:

 • Eenvoudig en gebruiksvriendelijk (point & click)
 • Inzichtelijke monitoring en foutafhandeling
 • Ondersteunt zowel on-premise als cloud applicaties

De JD Edwards adapter voor Oracle Integration Cloud Service zal systeemintegraties tussen JD Edwards (tools release 9.2+), cloud applicaties en andere on-premise applicaties  vereenvoudigen. De integraties in Oracle Integration Cloud Service maken hierbij gebruik van de JD Edwards EnterpriseOne business services.

Oracle OOW - JD Edwards ERP

 

Business Intelligence

Oracle Business Intelligence Cloud Service is een complete cloud oplossing voor business intelligence en analytics. Het biedt mogelijkheden voor uitgebreide interactieve dashboards, ad-hoc queries, mobiele analyses en rapportages om uw organisatie beter te sturen. Om sneller gebruik te kunnen maken van Oracle BI Cloud Service heeft Cadran een complete integratie met JD Edwards ontwikkeld. Hiermee kunt u zich bij de implementatie van Oracle BI Cloud Service met name richten op het bepalen van de juiste informatie, die op het juiste moment bij de juiste mensen in uw organisatie beschikbaar moet zijn.

User Experience

Oracle kondigde de nieuwe UX One user interface voor JD Edwards al eerder aan. Tijdens OpenWorld was er volop gelegenheid, om verder kennis te maken met deze moderne en gebruiksvriendelijke JD Edwards user interface. UX One zal uw gebruikers bovenal nog meer mogelijkheden bieden voor configuratie en personalisatie.

Uitgangspunten van JD Edwards UX One

 • Alert, analyze, act model
 • Configuratie en personalisatie zonder maatwerk
 • Altijd en overal toegang

Oracle heeft aangekondigd, dat zij met UX One ook role based content (zoals dashboards, café one schermen en watch lists) zal meeleveren voor de belangrijkste toepassingen. Uitgangspunt is een systematische toepassing van het alert-analyze-act model, zodat gebruikers hun dagelijkse werkzaamheden effectiever en efficiënter kunnen uitvoeren. En met de beschikbare tools binnen UX One kunt u de user interface zelf verder configureren en personaliseren voor uw gebruikers en toepassingen.

Oracle OOW - JD Edwards ERP

 

Nieuwe mogelijkheden met UX One

Met UX One kunt u nog beter gebruik maken van al bestaande user interface tools als E1 pages, café one en watch lists. En hieraan worden een aantal fraaie nieuwe tools toegevoegd.

1. EnterpriseOne Search

Met zoekwoorden zoeken binnen het systeem. De standaard meegeleverde zoekgebieden zijn: address book, item master en tasks. U kunt dit zelf uitbreiden.

2. Page Composer

Een nieuwe tool voor het configureren van E1 pages en dashboards in JD Edwards, vanuit de web client en zonder kennis te hoeven hebben van HTML.

Oracle OOW - JD Edwards ERP3. Personal Forms

Nog meer mogelijkheden voor gebruikers om de schermlayout van applicaties te configureren en te personaliseren.

Naast het aanpassen van grid formats kunnen gebruikers straks ook op andere schermonderdelen bepalen welke informatie ze willen zien, en zo zonder maatwerk de schermlayout aanpassen aan hun individuele voorkeuren. In combinatie met café one biedt dit bovendien ongekende mogelijkheden voor het configureren van samengestelde schermlayouts.
Oracle OOW - JD Edwards ERP4.List View

List view grid formats tonen informatie op de grid onder elkaar in plaats van in aparte kolommen.

Hiermee is minder schermbreedte nodig voor de grid, wat bijvoorbeeld in combinatie met café one veel voordelen biedt.

Oracle OOW - JD Edwards ERP

 

Volg onze website voor nieuws over de beschikbaarheid van deze nieuwe UX One mogelijkheden.

Mocht u nog meer of wat anders willen, dan bieden JD Edwards Application Interface Services (AIS) server en ontwikkeltools als Mobile Application Framework (MAF), Application Development Framework (ADF) en JavaScript u steeds weer verdergaande mogelijkheden voor eigen ontwikkeling van (mobile) user interfaces.