Oracle Synopsis - Mobile BI voor iedereen Oracle Synopsis - Mobile BI voor iedereen

Oracle Synopsis – Mobile BI voor iedereen

Nog niet toe volwaardige implementatie van Oracle BI, maar wel behoefte aan snelle inzichten op mobiele apparaten?
Het antwoord kan het recent gelanceerde Oracle Synopsis zijn.

Wat?

Oracle Synopsis is een analysetool, waarmee databestanden, zoals Excel en CSV, eenvoudig en makkelijk grafisch te analyseren zijn.

Duur?

Nee. Dit tool is gratis. Het is freeware, dat op dit moment alleen nog voor Android-apparaten bestaat, en uit de Google Play Store kan worden gehaald. De editie voor IOS komt binnenkort uit.

Moeilijk?

Nee. De app wordt op een mobiel apparaat geïnstalleerd en vergt geen server of verbinding met een netwerk. Je hoeft geen specialistische kennis of vaardigheden te hebben, vanwege de zeer intuïtieve en gebruiksvriendelijke werking.

Excel?

Ja. Ook al zal een meer gedegen Business Intelligence oplossing er juist op aansturen Excel uit de organisatie te verbannen, toch weten we allen van het bestaan van datasheets in de organisatie, die in Excels zijn opgeslagen. Dit kan zowel interne als externe data betreffen. De Excel of CSV wordt ge├»mporteerd en het tool cre├źert hierop een project dat veel overeenkomsten heeft met de Data Visualization feature van Oracle BI 12c. De conclusies en causale verbanden liggen vervolgens voor het oprapen.

Veilig?

Alle gevoelige bedrijfsgegevens op een mobiel apparaat, dat iemand per abuis in de trein kan laten liggen, is verre van wenselijk. De ingebouwde vingerafdrukherkenning beveiligt de data en de inzichten.

Oracle BI

 

Mooi?

Neem gerust een kijkje op de Oracle website