"Wij maken ABF klaar voor de dag van morgen door vandaag ons ERP-systeem te upgraden" - Cadran Consultancy "Wij maken ABF klaar voor de dag van morgen door vandaag ons ERP-systeem te upgraden" - Cadran Consultancy
ABF live met JD Edwards 9.2

“Wij maken ABF klaar voor de dag van morgen door vandaag ons ERP-systeem te upgraden”

Cadran feliciteert ABF met de livegang van hun JD Edwards ERP-systeem na een upgrade naar versie 9.2. Onderstaand bericht is afgelopen week gepubliceerd door ABF.

De ambitie om de beste en makkelijkste klantervaring te bieden gaat gepaard met de verantwoordelijkheid om een moderne infrastructuur te creëren. Ongeveer een jaar geleden werd onze webshop getransformeerd tot de nieuwe ABF.store en sindsdien hebben wij duizenden transacties verzorgd en uitstekende service kunnen bieden aan onze klanten over de hele wereld. De volgende stap is wellicht minder duidelijk zichtbaar maar is juist nóg belangrijker om te zorgen dat u de best mogelijke ervaring bij ABF beleeft.

We gaan ons ERP-systeem, JD Edwards (JDE), opwaarderen naar EnterpriseOne versie 9.2. Dit ERP-systeem – wat staat voor “enterprise resource planning” – van Oracle vormt de basis van al onze werkzaamheden, van inkoop, voorraadbeheer, tot kwaliteitscontrole, verkoop, en uiteindelijk logistiek. Hiermee kunnen wij een aantal processen optimaliseren, wat op de lange duur tot een snellere levertermijn en betere beschikbaarheid leidt.

Onze manager IT, Peter Wijburg, legt de nieuwe infrastructuur als volgt uit:

“Wanneer een bedrijf groeit, geldt dat ook voor de eisen van de klant op het gebied van service. De afgelopen jaren hebben we enorme stappen gezet met onze webshop, waarmee we een moderne ervaring voor de klant hebben gecreëerd, en nu gaan we een fundamenteel systeem van onze infrastructuur naar het volgende niveau tillen.”

“Ruim vijf maanden geleden zijn we begonnen met het creëren van een nieuwe serverruimte en het voorbereiden van de infrastructuur voor een Oracle Database Appliance (ODA, een databasesysteem van Oracle). Het ODA (voorheen Microsystems) is een alles-in-één-oplossing voor onze database, ons ERP-systeem, en ondersteunende software. We hebben voor dit systeem gekozen vanwege het enorme prestatievermogen en – door de manier waarop met data-allocatie wordt omgegaan – uitstekende beschikbaarheid van informatie.

Doordat alle soft- en hardware door Oracle is vervaardigd en één partner het onderhoud verzorgt, wordt het risico op conflict in de infrastructuur geminimaliseerd. Daarnaast komen we niet voor verrassingen te staan wat betreft de cost of ownership doordat het onderhoud door één partner wordt verzorgd.

Ten slotte is het, dankzij de uiterst combineerbare aard, een uitbreidbaar systeem waar we op de lange termijn nieuwe oplossingen aan toe kunnen voegen.”

“Na de upgrade kunnen we onze klanten beter op het juiste tijdstip voorzien van de juiste informatie.”

“Dankzij de upgrade van JDE zelf kunnen we de EventBus systemen gebruiken om de kerndata beter aan te laten sluiten op de randprogramma’s die voor ABF op maat gemaakt zijn. Deze programma’s vormen wat we het ABF-DNA noemen en zijn verantwoordelijk voor het verstrekken van informatie aan onze medewerkers en onze klanten.  Dat betekent in feite dat we de ‘motor’ beter kunnen laten aansluiten op de ‘wielen’ van onze operatie door op de eerste plaats de ‘motor’ te vervangen. Na de upgrade kunnen we onze klanten beter op het juiste tijdstip voorzien van de juiste informatie, alsook wijzigingen in de markt beter vastleggen en onze interne processen optimaliseren.

In de volgende fase willen we nieuwe ICT-oplossingen gebruiken om ruwe ERP-data om te zetten in bruikbare informatie ten behoeve van oplossingen op maat en in de cloud, waarbij het ABF-DNA wordt uitgebreid met nieuwe mogelijkheden, en dat alles aangestuurd door de JDE EventBus.

Na vijf maanden gewerkt te hebben met een multidisciplinair team van talentvolle mensen van zowel binnen als buiten de onderneming, zijn we bijna zover dat we de spreekwoordelijke knop om kunnen zetten. Ik wil graag even een momentje nemen om iedereen bij ABF die hierbij betrokken is geweest te bedanken, alsook onze partners bij Amis Services, Quadira, en Cadran, die ons bij het hele proces hebben bijgestaan. “

Vanaf maandag 03-12 maken we gebruik van onze nieuwe infrastructuur, met betere mogelijkheden dan ooit.

Baanbrekende technologie – Got it!

Bron: website ABF