Business Intelligence

Business Intelligence brengt de juiste informatie bij de juiste mensen op het juiste moment

Business Intelligence (BI)

BI staat voor het proces van het verzamelen van gegevens en om deze om te zetten naar informatie met als doel hier competitief voordeel mee te creëren, bedrijfsprocessen te verbeteren en de kwaliteit van data te verhogen. Door het verzamelen, analyseren van informatie over klanten, concurrentie, marktontwikkelingen bent u in staat om betere beslissingen te nemen, welke uw bedrijfsstrategie ondersteunen.

Een BI-systeem biedt u de mogelijkheid om gegevens uit diverse applicaties op te slaan in een datawarehouse (dit is overigens niet noodzakelijk) en de informatie via dashboards, rapportages, scorecards te presenteren aan de gebruikers en management. Binnen een BI-systeem kunt u uw data uitgebreid analyseren en visualiseren en kan het u middels proactieve meldingen op de hoogte houden van essentiële informatie of gebeurtenissen. Door gebruik te maken van Mobile Analytics bent u in staat overal ter wereld op ieder moment inzicht te hebben in uw organisatie via uw smartphone of tablet.

Oracle BI Cloud Services en Oracle BI

Cadran levert en implementeert Oracle Business Intelligence als Cloud oplossing en als “On-Premise” oplossing. Oracle BI Cloud services biedt uitgebreide mogelijkheden om uw data te laden in de Cloud database. Cadran kan u ondersteunen bij het inrichten van de integratie tussen Oracle BI Cloud Services en uw eigen (ERP) applicaties. Wij bieden tevens voor zowel Oracle BI Cloud Services (BICS) als Oracle BI Enterprise Edition een complete geïntegreerde oplossing voor Oracle JD Edwards ERP. In deze oplossing leveren wij de ETL (Extract Transformation Load), de datamodellering (Feiten, Dimensies en Views) en basisrapportages en dashboards aan voor Oracle JD Edwards. Meer informatie treft u aan op:

Rapportage (One View Reporting)

Voor operationele rapportages uit Oracle JD Edwards kunt u gebruik maken van JD Edwards One View Reporting. Deze rapportage modules werken rechtstreeks op de JD Edwards database en bieden daarmee altijd real-time inzicht. Door gebruik te maken van de voor-gedefinieerde rapportages op de diverse functionele gebieden zoals Finance, Inkoop, Productie kunt u al snel informatie krijgen uit uw Oracle JD Edwards ERP software. Deze toepassing maakt eveneens zogenoemde Watch Lists mogelijk.

Implementatie

Cadran heeft de juiste kennis in huis om samen met u te komen tot mogelijkheden en oplossingen in een landschap waarin Oracle JD Edwards ERP, Rapportage en Business Intelligence samenkomen. Cadran heeft als één van de weinige consultancy-organisaties in Europa zowel Oracle JD Edwards ERP-specialisten als BI-specialisten in huis, met ervaring in het implementeren van beide systemen. Een essentiële voorwaarde voor een implementatie van BI waarbij de kennis van het Oracle JD Edwards datamodel essentieel is om te komen tot een betrouwbare BI inrichting met goede performance.

Integratie

Zowel Oracle BI als Oracle BI Cloud Services zijn uitstekend te integreren met diverse bedrijfsapplicaties en ERP-systemen zoals Oracle JD Edwards. One View Reporting is volledig geïntegreerd binnen Oracle JD Edwards.

 

Deel deze informatie

Twitter Linkedin