Account & Inventory Reconciliation - Versie 3.3.0 - JD Edwards Account & Inventory Reconciliation - Versie 3.3.0 - JD Edwards

Account & Inventory Reconciliation – Versie 3.3.0 is nu beschikbaar

De JD Edwards-module Account & Inventory Reconciliation (AIR) ondersteunt u met het afletteren van tussenrekeningen en het aansluiten van de voorraad op het grootboek. Hierdoor is het saldo van uw tussenrekeningen en voorraadrekeningen altijd up-to-date.

Versie 3.3.0

In juli 2022 heeft AIR een grote update gekregen. Versie 3.3.0 biedt onze klanten gloednieuwe functionaliteiten waarmee zij nog meer tijd besparen, het aantal fouten in de boekhouding verder verminderen en onjuiste transacties nog sneller op kunnen sporen. Hieronder sommen we de meest significante nieuwe functionaliteiten in de nieuwe versie voor u op.

Gevalideerd voor 64 bit

 • De module is nu volledig compatibel met 64 bit JD Edwards en de nieuwste tools releases.

Extra sequence velden toegevoegd

 • Er zijn nog eens 9 sequence velden toegevoegd, waarmee het totale aantal sequence velden op 44(!) komt. Hierdoor kunnen gebruikers transacties nog beter automatisch matchen.

Nieuwe calculatiemethoden toegevoegd

 • Naast het afletteren van transacties als het totaalbedrag binnen het ingestelde tolerantiebedrag ligt, hebben we nu ook de mogelijkheid toegevoegd om een percentage te berekenen en een tolerantiepercentage in te stellen voor het afletteren en het valideren van de eenheden van de transacties.
 • Er kan nu een maximumtolerantiebedrag worden ingesteld (en beveiligd) om de toegestane tolerantie voor alle berekeningsmethoden te beperken.
 • Het standaardtolerantiebedrag voor batches kan nu op rekeningniveau worden ingesteld, waardoor het nog eenvoudiger wordt om rekeningen aan een gepland afletteringsproces toe te voegen.
 • Het standaardtolerantiebedrag voor handmatige aflettering kan nu als standaard worden ingesteld met een optie om het bedrag tijdens de aflettering op te heffen, zodat de gebruiker het tolerantiebedrag tijdens de handmatige aflettering kan wijzigen om uitzonderingen te verhelpen.

Auditing/logging voor afletteren

 • Auditing/Logging is toegevoegd, waardoor het mogelijk is om rekeningactiviteiten te volgen en te werken met een goedkeuringsproces om de afgeletterde transacties goed te keuren.
 • Maakt auditing/logging mogelijk op transactieniveau en/of sessieniveau, voor alle transacties of alleen voor handmatige aflettering. Of alleen tolerantietransacties loggen/auditen.
 • Onderzoek naar de rekeningactiviteit met een nieuwe toepassing, onderzoek per rekeningverantwoordelijke, per rekening en per goedkeurder voor een snel overzicht van de vereiste acties.
 • In te stellen op rekeningniveau.

Aanvullende informatie

 • Het opvragen van grootboektransacties is verbeterd om snel de relevante informatie te vinden voor het analyseren van discrepanties tussen grootboek- en grootboektransacties.

Voorraadintegriteit voor gewogen gemiddelde kosten

 • Inventarisintegriteit ondersteunt het gebruik van on-line gewogen gemiddelde kosten op kostenniveau 2, om de inventariswaarde nauwkeuriger te valideren wanneer gebruik wordt gemaakt van gewogen gemiddelde kosten.

Upgraden naar versie 3.3.0?

Wenst u uw Account & Inventory Reconciliation te upgraden naar versie 3.3.0 en ten volle gebruik te maken van deze nieuwe functies, neem dan contact met ons op via support@cadran.nl.

Ed Pieters

Gebruikt u Account & Inventory Reconciliation nog niet?

Neem contact op met Ed Pieters voor een demo en ontdek hoe Account & Inventory Reconciliation uw organisatie helpt om het boekhoud proces te stroomlijnen.