International Payment Management | JD Edwards add-on International Payment Management | JD Edwards add-on
International Payment Management JD Edwards

International Payment Management

Moeiteloos bijhouden van bankrekeningen met een gestroomlijnde aanpak voor minder fouten en meer efficiëntie.

International Payment Management

Uw uitdaging

Het beheren van betaal- en incasso-opdrachten van meerdere banken met verschillende bestandsformaten is een complexe taak. Financiële instellingen stappen steeds meer over op XML-formaten gebaseerd op ISO 20022 en de overgang van platte tekstbestanden naar XML kan een uitdaging zijn. SEPA-betalingen en incasso’s hebben regels voor ISO 20022, maar voor andere betalingen ontbreekt harmonisatie, wat leidt tot uiteenlopende implementaties door banken, landen en banksoftware. Deze diversiteit heeft ook gevolgen voor SEPA-betalingen en incasso’s.

Onze oplossing

De module International Payment Management (IPM) vereenvoudigt het verwerken van  XML-indelingen voor betalingen en automatische afschrijvingen. Met een intuïtieve gebruikersinterface kunt u de XML-indeling moeiteloos wijzigen, of u nu een nieuwe betalingsindeling invoert, een nieuwe bank in dienst neemt of compliant blijft met verplichte specificatiewijzigingen (bijvoorbeeld het implementeren van een nieuw EPC-rulebook) voor uw bestaande bank. Dit stroomlijnt de naleving van de bestandsspecificaties van de bank, zonder dat daar complexe programmering, implementaties of ingewikkelde XML-transformaties voor nodig zijn. En dat allemaal vanuit uw vertrouwde JD Edwards-omgeving.

Belangrijkste voordelen

  • Moeiteloos onderhoud van bestandsformaten gebaseerd op ISO 20022
  • Aanmaken van betalingsinitiatiebestand en incasso-initiatiebestanden
  • Naadloze integratie in uw bestaande betalingsprocessen
  • Verbeterd onderhoud van bankrekeningen
  • Verbeterd mandaatonderhoud, mandaatvoorstellen en interface
  • Gestroomlijnde meldingen van automatische incasso’s en incassocontrole
  • Opslaan en herstellen van bestandsformaten in verschillende omgevingen
  • Volledig binnen uw JD Edwards-software
Ed Pieters

Ed Pieters

Heeft u vragen? Neem contact met mij op!

Direct contact

Meer over International Payment Management

Bestandsindeling onderhoud

Wanneer u een nieuwe indeling nodig hebt, is het zo eenvoudig als het kopiëren van een bestaande indeling en deze aan te passen aan de specifieke vereisten van uw bank. Koppel variabelen of vaste waarden aan de juiste velden in de XML-structuur om ervoor te zorgen dat het resulterende XML-bestand de gewenste gegevens bevat. Wijs de opmaaknaam toe aan het opmaakrapport en u bent klaar om het XML-bestand te genereren.

International Payment Management JD Edwards File format maintenance
Optioneel kun je bestandsformaten opslaan in een centrale repository en ze terugzetten in elke omgeving. Hierdoor kun je eenvoudig bestandsformaten verplaatsen van je testomgeving naar je productieomgeving zonder dat je de bestandsconfiguratie opnieuw hoeft te doen.