Efficiënte Maandafsluiting in JD Edwards | Heeft u de controle? Efficiënte Maandafsluiting in JD Edwards | Heeft u de controle?

Maandafsluiting in JD Edwards: Het draait allemaal om de controle!

Elke maand zorgt de finance afdeling voor aansluiting van diverse grootboekrekeningen, zoals voorraden, en dienen saldi van tussenrekeningen verklaard te worden. Waarom doen veel bedrijven dit proces nog handmatig, terwijl het zo tijdrovend is? Hoewel fouten in de aansluitingen vaak ontstaan door fouten in de keten binnen het bedrijf, komen die pas aan het licht op de financiële afdeling. Onvoldoende grip op onderdelen van het totale boekingsproces leiden uiteindelijk tot fouten in de maandafsluiting.

Handmatige werkzaamheden zorgen voor vertraging en onnodige fouten

In elk afletter-proces zullen waarschijnlijk fouten worden gevonden, of het nu gaat om journaalposten die naar de verkeerde rekeningen zijn gepost, ontbrekende journaalposten, fouten ter compensatie van andere fouten en fouten in overboekingen, terugboekingen, toewijzingen, enz. Dit resulteert in veel handmatige werkzaamheden die aanvullend zijn op het werk dat al gedaan moet worden in de afsluitingsfase van de maand. Daarnaast worden er steeds hogere eisen aan financiën en boekhouding gesteld. U moet meer leveren voor minder, met minder middelen in minder tijd, en dat resulteert in een stress-verhogende factor.

Nieuwe module zorgt voor efficiëntie

Het hoeft echter geen pijnlijk proces te zijn. Er is een betere manier en elke JD Edwards EnterpriseOne gebruiker heeft er toegang toe. Met de module die is ontwikkeld door Cadran Consultancy kunnen bedrijven hun Grootboek en voorraad afletter processen veel efficiënter laten verlopen en repeterend handmatig werk elimineren.

Meer over de Grootboek & Voorraad Afletteren module

De Grootboek & Voorraad Afletteren module (Account & Inventory Reconcilliation) van Cadran is ontwikkeld door financiële JD Edwards experts met meer dan 20 jaar ervaring en neemt de meest voorkomende problemen in het afletter-proces onder handen. De module biedt oplossingen voor:

  • Grootboek afletteren
  • Voorraad afletteren
  • “As-Of” online voorraad-rapportage
  • Integriteitscontrole van de voorraad met de voorraadwaarde

Het voordeel? Meer grip op uw financiële proces

De oplossing biedt geautomatiseerde reconciliatie-procedures, rapportage van (as-of) voorraadwaarden en validatie van voorraad met lopende transacties. Het grote voordeel van deze oplossing is niet alleen het elimineren van de fouten en het verminderen van het tijdrovende proces, met de module verhoogt u de grip op uw financiële proces! Niet alleen aan het einde van de maand, altijd, elke dag. Nauwkeurige informatie kunnen verstrekken, snel de maand- of jaarafrekening opstellen en uw accountant laten zien dat u weet wat er in uw bedrijf gebeurt.
U hebt de teugels stevig in handen met Cadran’s Grootboek & Voorraad Afletteren module voor JD Edwards EnterpriseOne.

Meer weten?

Wilt u meer weten over Cadran’s Grootboek &Voorraad Afletteren voor JD Edwards EnterpriseOne? Of wilt u weten hoe de module uw bedrijf kan helpen? Wij bespreken graag de mogelijkheden en adviseren u over de uitvoering ervan.

Ed Pieters

Interesse in Grootboek & Voorraad Afletteren in JD Edwards?

Wilt u meer weten over Grootboek & Voorraad Afletteren? Neem contact op met Ed Pieters en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf.