Arantys Release 3.4 - Mark-to-Market en griekberekeningen - Cadran Consultancy Arantys Release 3.4 - Mark-to-Market en griekberekeningen - Cadran Consultancy

Arantys Release 3.4 – Mark-to-Market en griekberekeningen

Hoevelaken, 7 oktober 2019

In 2019 heeft Cadran Consultancy belangrijke functionaliteit toegevoegd aan de Commodity Trading & Risk Management-oplossing voor JD Edwards (Arantys) met het uitbrengen van versie 3.3 en 3.4. Commodity traders kunnen nu profiteren van o.a. de ‘Mark-to-Market’-functie, uitgebreide ondersteuning voor futures en opties, meerdere griekberekeningen, splitsing van orderregels en verbeterde contract-matching.

Ondersteuning van de end-to-end value chain

Sjors Oosterwaal, CTRM Product Owner: “Deze releases brengen aanzienlijke verbeteringen op het gebied van trading en logistiek en zijn in lijn met onze visie om commodity traders in hun end-to-end value chain te ondersteunen. De nieuwe functionaliteit is ontwikkeld in nauwe samenwerking met onze klanten en prospects. We breiden ons partnernetwerk uit en blijven intensief in contact met onze gebruikers. Met een krachtige data-analyseoplossing en software die de core business van onze klanten ondersteunt, zijn wij dé ERP Business Partner voor commodity traders”.

User Experience en interconnectiviteit

Mark Kamphuis, CTRM Business Unit Manager over de toekomst van Arantys: “Onze module die naadloos is geïntegreerd met JD Edwards stelt commodity traders in staat gebruik te maken van een volwassen ERP-systeem met inzicht in positie en risico’s. Het afgelopen jaar hebben we ons gericht op zowel het toevoegen van productfunctionaliteit als op de groei van het team. Arantys zal de komende jaren nog meer geïntegreerd worden met JD Edwards, de user experience wordt verbeterd en er wordt geconnecteerd naar ‘best of breed’-oplossingen. Cadran heeft zich ontwikkeld van een consultancy-organisatie naar een bedrijf voor softwareontwikkeling en -implementatie met gedegen branchekennis”.

Verbeteringen in Trade en Logistiek

Cadran brengt jaarlijks twee versies van zijn software uit. Release 3.3 richt zich meer op Trade, terwijl release 3.4 zich meer richt op Logistieke Planning en Transport.

Release 3.3: Mark-to-Market, opties en hedging

Met betere ondersteuning van futures en opties kunnen commodity traders hun bedrijf op een meer holistische manier managen. Nieuwe trade-functies zijn onder meer:

  • Mark-to-Market. Uw waarde van de fysieke voorraad, futures, opties en FX-contracten worden bepaald aan de hand van een gedefinieerde markt. Dit kan automatisch en ’s nachts worden gedaan.
  • OTC-verhandelde futures en opties worden nu ondersteund en kunnen worden gekozen in combinatie met op de beurs verhandelde futures.
  • Hedging: mogelijk voor alle verschillende soorten contracten en iedere combinatie:  verkoopcontracten afdekken met inkoopcontracten, maar ook opties afdekken met voorraad of contracten.
  • Opties: het invoeren van opties in zowel Europese als Amerikaanse stijl is toegevoegd. Functionaliteit om de Amerikaanse optie uit te oefenen is nu toegevoegd.
  • Automatische verrekening van zowel futures als opties. Dit maakt automatische en nachtelijke verwerking van futures en opties mogelijk met een “proof” modus-optie voorafgaand aan de laatste run. Fysieke contracten kunnen nu automatisch ’s nachts worden geprijsd. Prijsregels worden gebaseerd op afgeleide markten en maken gedeeltelijke prijsbepaling mogelijk, kunnen worden gecompenseerd en kunnen op meerdere tijdstippen worden uitgevoerd tijdens logistieke uitvoering. Het systeem maakt ook herprijzen mogelijk vanaf het moment dat de overdracht van de titel heeft plaatsgevonden.
  • Meerdere optiegriek-berekeningen: handelaren gebruiken verschillende griekwaarden zoals delta, theta en andere om optierisico’s te beoordelen en optieportefeuilles te beheren.

Release 3.4: Logistieke planning en transport

Met behulp van de volgende functionaliteiten kunnen commodity traders hun logistieke processen verbeteren:
 
  • Splitsen van leveringsregels
  • Betere inzicht in de fysieke leveringen met allocaties
  • Geavanceerd zoeken op basis van kenmerk, periode of item zorgt voor een snellere uitvoering.
  • Meerdere goederen in één transportboeking. Transport kan nu gemanaged worden met in meerdere etappes en ladingen. Het alloceren van kosten aan een partij is tevens verbeterd tijdens het transport waardoor meer kostinzichten geregistreerd kunnen worden.

Lees meer informatie over CTRM voor JD Edwards op onze productpagina.

Interesse in onze CTRM/ERP oplossing?

Wilt u meer weten over Arantys, de nummer één CTRM oplossing in Oracle JD Edwards? Neem contact op met Bart Dix en ontdek de mogelijkheden voor uw bedrijf.