Eindejaarsblog Ed Pieters: Bouwen aan de toekomst - Cadran Consultancy Eindejaarsblog Ed Pieters: Bouwen aan de toekomst - Cadran Consultancy
Eindejaarsblog Cadran 2018

Eindejaarsblog Ed Pieters: Bouwen aan de toekomst

Tegen het einde van het jaar is het een goede gewoonte om terug te blikken op het afgelopen jaar en alvast vooruit te kijken naar het komende jaar. Voor veel organisaties was 2018 een jaar van groei, investeringen in innovatie en optimalisatie van hun bedrijfsprocessen. We zien dat vele van onze klanten (eerste) stappen zetten op het gebied van digitale transformatie en cloud-technologie. Dit was voor Cadran in 2018 niet anders. Om onze klanten optimaal te kunnen ondersteunen, hebben wij afgelopen jaar fors geĆÆnvesteerd in onze kennis van Internet of Things, Analytics, Netsuite ERP, Tableau Analytics, Infrastructure as a Service (IaaS) en Managed Services. Wij doen deze investeringen samen met onze Redfaire International partners om onze Oracle JD Edwards en Netsuite klanten intussen in meer dan 24 landen wereldwijd te ondersteunen.

Digitale transformatie

Digitale transformatie is het buzz word van 2018. Want wie is er niet mee bezig? In 2019 zullen verschillende elementen uit de digitale transformatie, zoals IoT, E-Commerce, Analytics, Machine Learning en Robotisering geĆÆntegreerd worden met uw Oracle JD Edwards- of Netsuite-systeem. Hier komen zeer innovatieve oplossingen uit voort. Denk bijvoorbeeld aan een zoektocht naar een nieuwe auto op internet. Een chatbot helpt je, aan de hand van een gesprek, met de configuratie van de auto en komt uiteindelijk met een digitale offerte op de proppen. Op basis van algoritmen kunnen zelflerende computersystemen voorstellen doen en orders aanmaken. En door bijvoorbeeld treinstellen te monitoren met behulp van sensoren, kunnen storingen voorkomen worden. De JD Edwards Orchestrator is een belangrijke component om dergelijke oplossingen aan JD Edwards te koppelen.

Maar ook de migratie van Oracle JD Edwards-klanten naar IaaS als cloud-platform met of zonder managed services zal in een versnelling komen. Hierdoor kunnen onze klanten zich meer focussen op het verbeteren van hun processen en op innovatie.

NetSuite is ā€œhere to stayā€

Daarnaast hebben wij flink geĆÆnvesteerd in onze NetSuite practice. NetSuite is een solide en bewezen SaaS-applicatie die inmiddels al twintig jaar bestaat en tegelijkertijd erg modern is. De afgelopen twee jaar hebben we bij Cadran onze kennis op het gebied van NetSuite opgebouwd. In 2018 zijn wij bij diverse nieuwe klanten met de implementatie van NetSuite gestart en zijn zeer positief over de brede functionaliteit, configureerbaarheid en flexibiliteit. Wij zien in de markt dat veel bedrijven bewegen naar een SaaS-oplossing. Nu is de verhouding nog fifty-fifty, maar ik verwacht dat steeds meer bedrijven gaan kiezen voor ontzorging; het compleet uitbesteden van het beheer, automatische upgrades en onderhoud.

Onze nieuwe business unit: Cadran Analytics

Naast het ontwikkelen van de NetSuite practice zijn we het afgelopen jaar druk geweest met het opstarten van de nieuwe business unit Cadran Analytics. Wij leveren onze diensten op basis van Tableau (door Gartner bestempeld als leader in BI & Analytics) en R programming. Hiermee kunnen we onze klanten bedienen met ā€œstate of the artā€ business analytics en predictive analytics. De meeste bedrijven bezitten een schat aan informatie uit interne en externe bronnen. Zij zien steeds meer de toegevoegde waarde van analytics om het bedrijf beter te kunnen sturen. Maar hoe zet je die informatie om naar sturingsinformatie? Binnen Cadran Analytics combineren we kennis van bedrijfsprocessen met kennis van business intelligence, predictive analytics en machine learning. Hiermee ontwikkelen we samen met u innovatieve oplossingen.

Commodity Trading and Risk Management

In de afgelopen paar jaar hebben we de CTRM-module doorontwikkeld naar een complete oplossing die we bij verschillende klanten hebben geĆÆmplementeerd, waaronder bij Interfood. In oktober is de nieuwste versie 3.2. gelanceerd waarin intercompany-transacties, contract forecasting en budgettering naar een hoger niveau zijn getild. Ook hebben we het team verrijkt met channel manager Mark Kamphuis die samen met onze Redfaire International partners in Nederland en in het buitenland deze oplossing in de markt positioneert.

Redfaire International groeit als kool

Het Redfaire International netwerk, waar Cadran medeoprichter en aandeelhouder van is, is het afgelopen jaar uitgebreid met drie partners; het Braziliaanse MPL, het Australische en Nieuw-Zeelandse Fusion5 en de Mexicaanse partner TCI. Met Redfaire International kunnen klanten vertrouwen op een internationale partner met lokale expertise. De partners hebben kennis van lokale markten en wet- en regelgeving, terwijl de klant maar Ć©Ć©n aanspreekpunt heeft die ervoor zorgt dat alles goed geregeld wordt. Door de specialistische kennis op het gebied van ERP en de wereldwijde lokale ondersteuning kiezen klanten steeds vaker voor Redfaire International.

Tapas in Sevilla

In 2018 hebben we ook ons 20-jarig bestaan gevierd. Een mooie mijlpaal die we gevierd hebben met alle medewerkers en hun partners in Sevilla. Samen genoten van een fantastische stad, lekker eten, wandelen, fietsen en een bezoek aan het Koninklijk Paleis van Sevilla. Supergaaf om dit met ons team te doen!

Kortom, in 2018 hebben we flink geĆÆnvesteerd in ons team en onze oplossingen. Vanzelfsprekend hebben we niet de illusie dat we er nu zijn. De digitale transformatie en ontwikkelingen van cloud-applicaties en platforms betekenen continu vernieuwen, meebewegen, heroverwegen en innoveren. De mogelijkheden die de technologie biedt zijn eindeloos en we kijken er dan ook erg naar uit om met koppelingen tussen verschillende technologieĆ«n krachtige oplossingen te bouwen. Bij deze dan ook de uitnodiging aan u: heeft u een probleem of een idee, trek aan de bel want we sparren graag met u over vernieuwende oplossingen!

Ik wens u fijne feestdagen en een gezond 2019!

Ed Pieters,
CEO