ABF Bearings - 24/7 Oracle JD Edwards ERP support ABF Bearings - 24/7 Oracle JD Edwards ERP support
jd-edwards-erp-implementation-reference

ABF – 24/7 JD Edwards ERP Support

abf-bearings-groothandel-erp-jd-edwards

ERP-systeem verlengstuk organisatie door uitbestede managed services

Lagers, lagers en nog eens lagers. In de magazijnen van ABF Bearings liggen er 10 miljoen van, in 90.000 verschillende verschijningsvormen. Of klanten nu op zoek zijn naar kogellagers, glijlagers, naaldlagers, cilinderlagers, kegellagers, tonlagers, Y-lagerblokken of lagerhuizen, ABF heeft het op voorraad. Met 41 mensen is ABF niet een enorm bedrijf, maar qua complexiteit van de business is het geïmplementeerde Oracle JD Edwards ERP-systeem zeer welkom. Vanwege de bedrijfsgrootte koos ABF ervoor om geen JD Edwards specialist in huis te nemen, maar om 24/7 support af te nemen van Redfaire International, een Europese overkoepelende organisatie van JD Edwards specialisten waarvan Cadran één van de oprichters is.

Naast het grote assortiment biedt ABF haar klanten snelle levering en een 24/7 service. Dat betekent dat ook het ERP-systeem 24/7 moet blijven draaien. Peter Wijburg, IT-manager bij ABF zegt hierover: ‘Doordat we een relatief klein bedrijf zijn hebben we geen dedicated JDE-applicatiebeheerder in dienst. Tegelijkertijd is er wel een hoge complexiteit vanwege de diverse voorraad en de wereldwijde distributie. Beheer en support hebben we zeker nodig voor onze Oracle JD Edwards oplossingen.’

ABF nam Redfaire International in de arm voor 24/7 support en deployment. Dit kan van alles zijn legt Wijburg uit: ‘Het kan een hele eenvoudige vraag van een gebruiker zijn, zoals ‘Waar vind ik dit?’ of: ‘Hoe doe ik dat?’ Maar ook voor het toevoegen van nieuwe functionaliteiten of voor het oplossen van issues kunnen we bij Redfaire International terecht. Het is voor ons een verlengstuk van de ICT-afdeling.’Tot nu toe heeft ABF Redfaire International wekelijks nodig voor kleine wijzigingen in de software of in de businesslogica van bepaalde processen. Het bedrijf heeft gelukkig nog geen hulp in hoeven roepen voor het oplossen van kritische situaties. Die zijn nog niet voorgekomen.

Kennisborging van hoog niveau

Wijburg: ‘De kennis wordt ontzettend goed gedeeld binnen Redfaire International. Normaal gesproken moet een nieuw gezicht door een flinke leercurve heen. Ze moeten de klant leren kennen, weten waar de zwaartepunten liggen etcetera. Ik vind de kennisborging en kennisdeling opvallend goed. Als je iemand van Support aan de telefoon hebt, zijn ze binnen een minuut up-to-speed over het issue. Een van hun mensen werkt op Mauritius en een ander in Italië, en ik merk geen verschil. De opvolging gaat ook zeer goed en adequaat.’

Systeem een grotere rol laten spelen

De enorme voorraad waar de klanten altijd van op aan kunnen is de grote kracht van het bedrijf. Deze kracht wordt ook steeds meer benut in de salesprocessen met bijvoorbeeld ‘drop shipments’ en ‘cross selling’. ‘Doordat we nu een professionele supportorganisatie achter ons hebben staan, kunnen mogelijkheden of issues sneller opgevolgd worden en kunnen we veel meer waarde toevoegen aan ons systeem waardoor het steeds meer dient als een verlengstuk van onze onderneming’, besluit Wijburg.

Ed Pieters

Interesse in Oracle JD Edwards support?

Wij ondersteunen JD Edwards gebruikers wereldwijd met onze support dienst. 24 uur per dag, 7 dagen per week. Neem vandaag nog contact op met Ed Pieters en ontdek de mogelijkheden van JD Edwards support voor uw organisatie.