Arantys nu beschikbaar in 64 bit | CTRM & ERP Software Arantys nu beschikbaar in 64 bit | CTRM & ERP Software
Arantys-erp-commodity-trading

Arantys naar 64 Bit 

JD Edwards op 64 Bit

In de afgelopen jaren heeft JD Edwards zich gericht op een verschuiving naar een continuous delivery-model (d.w.z. afschaffing van grote releases). Het tempo van verandering is versneld met een fundamentele technologische transformatie, zoals JD Edwards 64-bit, en nieuwe benaderingen van integraties met behulp van de Orchestrator. 

Oracle JD Edwards EnterpriseOne ondersteunt al heel lang de 64-bit hardware, besturingssystemen, databases, Java en middleware van leveranciers. Bovendien draaien meerdere JD Edwards-componenten, zoals HTML Server, AIS Server, Orchestrator en andere Java-gebaseerde componenten op 64-bits. Om de architectuur compleet te maken, maakt JD Edwards nu 64-bits processing mogelijk voor de Enterprise Server en de development client. Dit stelt u in staat om volledig over te stappen van 32-bit naar 64-bit processing. U vraagt zich misschien af waarom u die stap wilt maken. Het antwoord is dat u daar veel voordeel van heeft. Er zijn verschillende redenen waarom u zou willen overstappen op 64-bits processing:

  1. Overschakelen op 64-bit stelt u in staat toekomstige technologie toe te passen en uw omgevingen toekomstbestendig te maken. Als u niet overstapt op 64-bit, loopt u het risico dat uw hardware en software verouderd raken. De overstap zelf naar 64-bit is het kostenvoordeel.
  2. Veel third-party leveranciers van componenten, zoals database drivers en Java, die JD Edwards EnterpriseOne nodig heeft, leveren alleen 64-bit componenten. Zij hebben ook plannen om in de toekomst de ondersteuning van 32-bit componenten te beëindigen of slechts beperkt te leveren.
  3. Het stelt JD Edwards in staat toekomstige productinnovatie te leveren en nieuwere versies van de vereiste technologiestack te ondersteunen.
  4. Er is geen impact op uw bedrijfsprocessen of bedrijfsgegevens. De overgang naar 64-bits verwerking is een technische upgrade die wordt beheerd met de JD Edwards Tools Foundation.

Oracle heeft onlangs aangekondigd dat tools release 9.2.5 de laatste 32 bit ondersteunde versie is, waarna in nieuwere tools releases alleen nog 64 bit wordt ondersteund. 

Van 32 bit naar 64 bit

The migraDe migratie van 32 bit naar 64 bit kan snel en met relatief gemak worden uitgevoerd. Vooralsnog is er weinig impact te verwachten met betrekking tot Arantys. heeft onlangs in zijn blog Oracle JD Edwards 64 bit processing gepubliceerd hoe dit in zijn werk zou gaan en wat de voordelen zijn: Oracle JD Edwards 64 bit processing: To be 64bit or not to be? 

Cadran en haar Redfaire International partners helpen u graag bij het moderniseren van uw JD Edwards omgeving en het installeren van de nieuwste tools release. 

Arantys support 

Arantys is een Oracle Validated Integration. Dit betekent dat wij ons houden aan Oracles ontwikkelpraktijken en dat Oracle deze integratie heeft gevalideerd. Cadran is vastbesloten deze certificering te behouden om haar klanten met de hoogste standaard te ondersteunen. Om OVI gecertificeerd te blijven, moeten wij onze oplossing certificeren op 64 bit en moeten wij onze software ontwikkeling migreren naar 64 bit. In het licht van de bovenstaande aankondiging, zullen we onze ontwikkeling van Arantys verschuiven naar 64 bit vanaf januari 2021 en met release 3.7 en zullen we stoppen met het ondersteunen van de 32 bit versie van Arantys vanaf 31 december 2021. Na 31 december 2021 kunnen wij u blijven ondersteunen, maar zullen wij u vragen om te upgraden naar de laatste tools release onder JD Edwards 9.2. Bugs die worden gerapporteerd zullen intern worden getest tegen onze 64bit versie om na te gaan of dezelfde bug in deze versie voorkomt. Op dit moment voorzien wij hier geen verschillen in, maar er kunnen zich beperkingen voordoen. 

bart dix

Geïnteresseerd in deze release?

Wilt u meer informatie over de Arantys naar 64 Bit Release? Neem dan contact op met Bart Dix, Key Account Director Arantys bij Cadran Consultancy.