Cadran doneert aan goede doelen Cadran doneert aan goede doelen
cadran-charity

Cadran doneert aan Tour for Life èn Bocht 18

Ook dit jaar doneert Cadran aan goede doelen. Cadran medewerkers zien af van hun kerstpakketten en doneren dit geld aan eigen voorgedragen doelen. Het Cadran management vult dit aan tot een mooi bedrag. De door het Cadran team gekozen doelen voor dit jaar:

Tour for Life

Tour for Life is een fietsevenement, waarbij er eind augustus 2017 in 8 etappes van gemiddeld 170 kilometer per dag van Italië naar Nederland wordt gefietst. Cadran steunt de 4 fietsers van Team Kick Cancers Ass in hun uitdaging. Alle sponsorgelden komen ten goede van de Daniël den Hoed Stichting die het geld gaat gebruiken voor meer wetenschappelijk onderzoek in het Erasmus MC Kanker Instituut.

Website Tour for life

Bocht 18

Bocht 18 is een handbikevereniging uit Nijmegen. Bij handbiken beweegt men zich voort op een handbike, een speciaal soort fiets waarvan de pedalen (meestal) gelijkmatig worden voortbewogen door de armen of ieder geval de bovenste extremiteiten. Dit in tegenstelling tot een ligfiets, die wordt voortbewogen door de benen (de onderste extremiteiten). Deze sport wordt onder andere beoefend door mensen met een motorische beperking.

Na deelname aan de handbikebattle (een loodzware wedstrijd met forse stijgingspercentages op de Kaunertalergletscherstrasse in Oostenrijk) heeft een enthousiaste groep sportievelingen, veelal oud­revalidanten van de St. Maartenskliniek, begin 2016 een handbikevereniging opgericht.  Het doel van de vereniging is het beoefenen en stimuleren van het handbiken op alle niveaus.

Facebook pagina Bocht 18

Cadran wil graag beide instanties met deze donaties een stimulans geven en hen erg veel succes wensen komend jaar bij hun intitiatieven!