Cadran workshop Digital Transformation Cadran workshop Digital Transformation

Cadran workshop Digital Transformation

Digital Transformation! Een van de mega-trends van dit moment. Een containerbegrip dat vele andere technische trends, ICT-tools en technieken omvat. Een trend die de komende jaren voor een grote verschuiving in alle industrieën gaat zorgen.

Vorige week had Cadran de eer om de eerste workshop Digital Transformation voor Oracle JD Edwards ERP-gebruikers in de Benelux te geven. Managers, directeuren en IT-medewerkers van ruim 20 bedrijven waren aanwezig bij deze workshop in het Oracle gebouw in Utrecht. Zij hebben inspiratie opgedaan en hun visie op de mogelijkheden van Digital Transformation met Oracle JD Edwards ERP kunnen vormen.

Wat is Digital Transformation?

Om alle aanwezigen op hetzelfde niveau te brengen, werd het begrip Digital Transformation kort toegelicht. Een van de meest gebruikte definities is de volgende: Digital Transformation wordt omschreven als de inspanning die individuen en organisaties moeten maken om ingrijpende veranderingen in het business landschap het hoofd te bieden die het gevolg zijn van de acceleratie van digitale technologie.

Stof tot nadenken

Dat levert al direct stof tot nadenken op. Niet zozeer omdat organisaties zich moeten aanpassen, maar wel om zo te veranderen dat er op de juiste wijze wordt ingespeeld op de versnelling van de digitale technologie. Uit marktonderzoek van IDC blijkt dat de toekomst van digitale versnelling vooral gebouwd wordt op een backbone als Oracle JD Edwards ERP. Dit is het zogenaamde 2nd platform.
Daarboven staan de 4 ICT-pilaren van dit moment die het 3rd platform vormen: Mobility, Cloud, Big Data en Social. Het hebben van een strategie op deze vier vlakken vormt de start voor de connectie met de Digital Enablers. De enablers maken het mogelijk om de versnelling van de digitale technologie in een bedrijf in te voeren. Enablers die op dit moment veelvuldig worden ingezet zijn Internet of Things technologie, Robotics, Cognitieve Systemen, 3D Printing en Augmented Reality.

Praktijkvoorbeelden

Aan de hand van use cases van klanten werden voorbeelden gegeven: van tracking & tracing van treinwagons tot de ontwikkeling van nieuwe producten, in alle gevallen werd een van bovenstaande enablers gecombineerd met Oracle JD Edwards ERP-software en een van de 4 pilaren van het 3rd platform om te komen tot een digital transformational solution.

Ter illustratie gaf Richard van Hooijdonk, futurist en trendwatcher, een wervelende presentatie waarin hij liet zien hoe deze voorbeelden nu al of in de nabije toekomst werkelijkheid worden.

Cadran Taskforce

Om haar klanten te helpen de stap naar Digital Transformation verder te maken, zal Cadran een Taskforce samenstellen welke specifieke vraagstukken op dit gebied kan aanpakken in een pilot-project. Als dit succesvol is, kan de klant dit ofwel zelf verder ontwikkelen ofwel samen met Cadran oppakken. Meer informatie? Neem contact met ons op!