Top 5 tekenen dat uw bedrijf klaar is voor een ERP-systeem - Cadran Consultancy Top 5 tekenen dat uw bedrijf klaar is voor een ERP-systeem - Cadran Consultancy

Top 5 tekenen dat uw bedrijf klaar is voor een ERP-systeem

Er is helaas niet één specifieke indicator die u vertelt dat u ‘nu een ERP-systeem nodig heeft’. Ieder bedrijf is namelijk uniek. Bedrijven die het meest kunnen profiteren van ERP-software hebben vaak te maken met meerdere bekende problemen en frustraties. Denk dan bijvoorbeeld aan een trage financiële afhandeling, verkoopprognoses die gebaseerd zijn op slordige aannames, voorraden die niet op orde zijn en een dalende klanttevredenheid.

1. U beschikt over veel verschillende software voor allerlei processen.

Werken ze bij de boekhouding en sales en in het magazijn allemaal met verschillende applicaties? Bedrijven en afdelingen die veel verschillende software gebruiken, moeten informatie met allerlei omwegen informatie met elkaar uitwisselen. Inefficiënt, en bovendien vaak erg frustrerend. ERP-software integreert deze processen, zodat elk bedrijfsonderdeel kan vertrouwen op één gemeenschappelijke database.

2. Het opvragen van bedrijfsinformatie kan soms een hele zoektocht zijn.

Wat zijn uw verkoopmarges? Hoeveel bestellingen krijgt u gemiddeld per dag? Wat is de omzet tot nu toe en wat is de nettowinst? Bij bedrijven die afhankelijk zijn van verschillende datasystemen en spreadsheets die constant handmatig bijgewerkt en op elkaar afgestemd moeten worden, duurt het eindeloos voordat ze die informatie hebben. ERP biedt u meer inzicht in real-time gegevens, zodat u sneller beslissingen kunt nemen. Bovendien kunt u gegevens en rapporten heel eenvoudig met elkaar delen.

3. De boekhouding verloopt traag en is enorm complex.

Vaak zijn de eerste tekenen dat uw bedrijf ERP-software nodig heeft afkomstig uit uw boekhouding. Papieren facturen en verkooporders, herhalende processen en handmatige gegevensinvoer. En als het eindeloos duurt om financiële gegevens te verzamelen uit verschillende systemen en spreadsheets, kan een ERP-oplossing een gigantisch verschil maken.

4. Zowel uw omzet als uw klanttevredenheid lopen terug.

Als verkoop-, voorraad- en klantgegevens op aparte manieren opgeslagen en beheerd worden, leidt dit vroeg of laat tot ernstige problemen binnen uw bedrijf. Stel je voor dat een klant belt met een vraag over een bestelling, en uw personeel kan niet direct controleren of een product verzonden is of zelfs beschikbaar is, tast dat direct uw klanttevredenheid aan. ERP-software biedt een centraal platform waarop verkoop-, voorraad- en klantgegevens opgeslagen en beheerd kunnen worden. Hierdoor kan uw personeel snel informatie opvragen en klanten sneller helpen.

5. Uw IT is te ingewikkeld en tijdrovend.

Het aanpassen en integreren van allerlei verschillende systemen kost erg veel tijd. Bovendien is uw IT erg complex doordat het continu onderhouden moet worden met patches en upgrades. Resources die u liever voor andere projecten wilt inzetten. In plaats van nog meer software toe te voegen en een inefficiënt systeem nog ingewikkelder te maken, biedt ERP de flexibiliteit die u nodig heeft om snel in te spelen op veranderende behoeften binnen uw bedrijf.

marcel van es

Klaar voor een nieuw ERP-systeem?

Het is belangrijk dat u een ERP-systeem kiest dat bij uw organisatie past. NetSuite is een bewezen ERP-systeem dat met uw bedrijf mee groeit. Bent u benieuwd hoe dat werkt? Dan plan ik graag een demo met u in.