Nieuwe functionaliteit in de Transsmart Shipping Integration voor NetSuite maakt verzendproces nog efficiënter - Cadran Consultancy Nieuwe functionaliteit in de Transsmart Shipping Integration voor NetSuite maakt verzendproces nog efficiënter - Cadran Consultancy

Nieuwe functionaliteit in de Transsmart Shipping Integration voor NetSuite maakt verzendproces nog efficiënter

De Transsmart Shipping Integration voor NetSuite is beschikbaar sinds april 2019. Met deze integratie kunt u het boeken van uw zendingen, het afdrukken van etiketten en het tracking/notificatieproces automatiseren, allemaal binnen NetSuite. De software automatiseert naadloos uw contract met de vervoerder(s) vanuit Netsuite.

Nieuwe release sinds januari 2021

Op 4 jan 2021 is een nieuwe versie (2021.1) van de Transsmart Shipping integratie uitgebracht. Het verwerken van verzendverzoeken gaat nu nog efficiënter: met één druk op de knop kunt u een zending verwerken.

De stappen Save ShipmentBook Shipment and Print Shipping Documents waren aparte stappen die handmatig gestart moesten worden. In de nieuwste versie kunnen deze stappen nu als gecombineerde processen worden gestart; Save & Book of Save Book & Print.

Opslaan, boeken en afdrukken met slechts één knop

Gebruikers kunnen een zending aanmaken en op de knop Save, Book & Print drukken. De zending wordt nu opgeslagen, geboekt in Transsmart en de verzendetiketten en documenten worden afgedrukt. Allemaal op de achtergrond. De zending krijgt de status “Verwerken”, zodat de gebruiker gemakkelijk kan zien welke zending zich in welke status bevindt.

Zonder dat de gebruiker hoeft te wachten tot de vorige zending is verwerkt, kan hij direct doorgaan met het verwerken van de volgende zendingen.

transsmart-nshift-netsuite
transsmart-nshift-netsuite-integratie

Nieuwe functionaliteiten aangekondigd voor eind februari

In de volgende versie (2021.2) – die gepland staat voor eind februari – worden de volgende functies opgenomen:

  • Status Ophalen van zendingen – De laatste status van de geboekte/gedrukte zendingen kan worden opgehaald uit Transsmart, handmatig en gepland.
  • Ondersteuning van de nieuwe SuiteTax-functie – Twee velden uit de huidige Tax-functie (bundel 43003 ‘Internationale belastingrapportage’) zullen worden vervangen door twee nieuwe velden in de SuiteTax-functie. Deze velden zijn “Leveringsvoorwaarden (Incoterms)” en “Goederencode (HS-Code)”.
  • Customer Carrier Account – Carrier accounts van de ontvanger (eindklant) kunnen nu ook gebruikt worden voor het boeken van zendingen. Per vervoerder kunnen meerdere accounts worden gebruikt.
  • Backorder informatie – De backorder hoeveelheid van Sales Order regels wordt nu ook meegestuurd in de zendingen naar Transsmart.
  • BTW nummer en EORI nummer van verzender – Het BTW nummer en het EORI nummer van de verzender worden nu ook meegestuurd in de zendingen naar Transsmart. Deze velden zijn verplicht voor export leveringen.

Wilt u meer weten?

Transsmart stelt gebruikers in staat om meer werk gedaan te krijgen in minder tijd via NetSuite ERP. Met de volledig geïntegreerde standaard plugin voor Oracle NetSuite, die we samen met Transsmart hebben gebouwd, kunnen gebruikers bovenstaande functionaliteiten ervaren als een integraal onderdeel van hun ERP. Wilt u meer weten of bent u geïnteresseerd in een demo? Neem dan contact op met Marcel van Es. U kunt ook ons contactformulier invullen via onderstaande knop.