NetSuite voor E-commerce - Cadran Consultancy NetSuite voor E-commerce - Cadran Consultancy
netsuite-e-commerce-erp

NetSuite voor E-commerce

Optimaliseer uw e-commerce met NetSuite: een krachtig cloud-ERP systeem waarmee u al uw bedrijfsprocessen automatiseert.

De voordelen van NetSuite voor e-commerce bedrijven

Bij uw e-commerce bedrijf zijn er veel verschillende processen met elkaar verbonden. Om uw klanten tevreden te stellen moeten voorraadbeheer, logistieke planning en het verzenden van goederen, goed geregeld zijn.

U kunt daarin alleen succesvol zijn als uw bedrijfsprocessen effici├źnt zijn. Maar het kan best een uitdaging zijn om verschillende bedrijfsprocessen te beheren.

Een Enterprise Resource Planning (ERP) systeem kan hierbij helpen. NetSuite is een ERP-platform met uitgebreide mogelijkheden voor bedrijven die actief zijn in e-commerce.

Zo biedt het systeem oplossingen voor betalingsverkeer, Inventory control software, Supply chain automation mogelijkheden, Warehouse management systemen en E-commerce automation tools.

In dit artikel gaan we dieper in op hoe het ERP-systeem NetSuite uw bedrijf kan helpen om al uw e-commerce activiteiten naadloos op elkaar aan te laten sluiten.

NetSuite voor e-commerce biedt oplossingen in:

 • Voorraadbeheer
 • Orderverwerking
 • Supply chain management
 • CRM
 • Betalingsintegraties
 • Warehouse Management (WMS) 
 • Financieel beheer

Hierdoor heeft uw bedrijf:

 • Effici├źnte betalingsintegraties
 • Real-time voorraadbeheer
 • Geautomatiseerde orderverwerking
 • Verhoogde klanttevredenheid

Introductie ERP Systeem NetSuite

Laten we beginnen bij een introductie over het ERP-systeem zelf. Wat is NetSuite nu eigenlijk? NetSuite is een ge├»ntegreerd cloudgebaseerd ERP-systeem dat is ontworpen om verschillende bedrijfsprocessen te stroomlijnen en te automatiseren. 

Het heeft onder andere veel handige functies voor financieelbeheer, orderbeheer, voorraadbeheer en klantrelatiebeheer (CRM). 

Doordat NetSuite een alles-in-├ę├ęn systeem is, biedt het inzicht in alle bedrijfsprocessen gerelateerd aan e-commerce. Hiermee heeft u de mogelijkheid om bedrijfsprocessen te automatiseren. Zo optimaliseert u in effici├źntie, bespaart u tijd en indirect geld. 

Al uw e-commerce activiteiten in NetSuite ERP

Binnen de supply chain van een bedrijf dienen bedrijfsprocessen goed op elkaar afgestemd te zijn. Binnen NetSuite zijn er veel Supply Chain automations mogelijk binnen verschillende bedrijfsprocessen.

Ga voor een goedwerkende en veilige Betalingsgateway-integratie

Een van de belangrijkste aspecten van een e-commercebedrijf is het veilig en effici├źnt verwerken van betalingen.

Netsuite biedt goedwerkende integratie met verschillende betalingsgateways. Een paar voorbeelden zijn: PayPal, Stripe, Authorize.Net, Adyen, Worldpay, Amazon Pay, Klarna en Square. Staat uw betalingsgateway niet in het rijtje, geen probleem. Door het flexibele karakter van NetSuite kunnen nieuwe betalingsmogelijkheden eenvoudig worden toegevoegd.

Ontwikkelaars kunnen de nodige aanpassingen maken om een nieuwe betaal-integratie te implementeren. Het is handig om hiervoor samen te werken met erkende NetSuite partners. U kunt hiervoor terecht bij onze consultants.

Kies voor een real-time voorraadbeheer voor uw e-commercebedrijf 

Voorraadbeheer is een belangrijk onderdeel binnen uw e-commerce bedrijf. Een ERP-systeem waarbij de voorraadniveaus overeenkomen met de getoonde aantallen in de webshop is essentieel voor een goede klantenrelatie.

Netsuite biedt Inventory control software waarmee bedrijven real-time inzicht kunnen krijgen in hun voorraadniveaus. Bovendien heeft het de mogelijkheid om bestellingen bij te houden.

Met een realtime-inzicht in uw voorraadbeheer kunt u veel zaken optimaliseren. Denk bijvoorbeeld aan de aanwezige voorraadniveaus binnen een bedrijf. 

De Kracht van Effici├źnte Orderverwerking voor E-commerce bedrijven

Netsuite biedt een Warehouse Management System (WMS) dat bedrijven helpt bij het optimaliseren van hun magazijnprocessen. Een effectief orderverwerkingssysteem is heel belangrijk binnen de e-commerce.

Ten eerste zorgt het voor minder fouten. Met geautomatiseerde processen voorkomt u namelijk handmatig, foutgevoelig werk. Bestellingen worden nauwkeurig en consistent verwerkt, wat het aantal retourzendingen en klachten vermindert.

Ook bespaart u tijd en geld. Medewerkers hebben namelijk tijd om zich op andere belangrijke taken te richten. Bovendien realiseert u een betere klanttevredenheid door een snellere levering en order tracking mogelijkheden. Zeker op de competitieve B2C e-commercemarkt, waarbij de consument hoge verwachtingen heeft, is dit van enorm belang.

Tot slot verzamelt een effectief ordersysteem klantgegevens, zoals verzendadressen en contactgegevens. Deze informatie kan worden gebruikt voor marketingdoeleinden en om een gepersonaliseerde winkelervaring te bieden aan klanten.

E-commerce automatiseringstools in NetSuite

Naast automatiseringsmogelijkheden in orderverwerking en voorraadbeheer kunt u ook de facturatie, klantenservice en marketing automatiseren.

Er zijn meerdere e-commerce automatiseringen mogelijk binnen NetSuite. Denk bijvoorbeeld aan het stroomlijnen van de facturatie en betalingsprocessen. Binnen NetSuite kunt u automatisch facturen genereren en verzendingen realiseren op basis van de bestellingen.

Bovendien kan Netsuite geautomatiseerde antwoorden versturen op veel gestelde vragen, klachten registreren en opvolgen. Dit helpt bij het snelle afhandelen van klantvragen en het verbeteren van de algehele klantenservice-ervaring.

Tot slot kunnen er automatisch marketingcampagnes opzetten worden. Bijvoorbeeld op basis van het gedrag en de aankoopgeschiedenis van klanten.

Het gebruik van Netsuite als ERP-systeem voor e-commercebedrijven biedt tal van voordelen, zoals geïntegreerde betalingsgateway, effectief voorraadbeheer, geautomatiseerde orderverwerking, supply chain-automatisering en meer.

Zo kan uw e-commerce bedrijf haar processen stroomlijnen, kosten besparen en klanttevredenheid vergroten. Wilt u meer weten over de mogelijkheden van NetSuite voor uw e-commerce bedrijf? Neem contact met ons op. 

marcel van es

Klaar voor een nieuw ERP-systeem?

Het is belangrijk dat u een ERP-systeem kiest dat bij uw organisatie past. NetSuite is een bewezen ERP-systeem dat met uw e-commerce bedrijf mee groeit. Bent u benieuwd hoe dat werkt? Dan plan ik graag een demo met u in.

Meer over NetSuite voor E-commerce

Wat maakt Netsuite anders dan andere ERP-systemen voor e-commerce?

Netsuite is speciaal ontworpen voor e-commercebedrijven, waardoor het aangepaste functies en tools biedt die specifiek gericht zijn op de behoeften van de online detailhandel.

Pieken met Netsuite: Hoe HBX Natural Living vlak voor de piekperiode startte met Netsuite

Picture

“Het was heel fijn dat Cadran ons aan de hand nam en liet zien wat er allemaal mogelijk was.”

- Chantal Tanis-de Mooij, Operationeel Manager

erp netsuite hbx natural living