Implementaties

Een duidelijke focus op business benefits, scope, tijd, budget, kwaliteit en risico’s zorgt voor een succesvolle implementatie van uw bedrijfsapplicaties

Uitgebreide ervaring met implementaties

Cadran implementeert sinds 1998 Oracle JD Edwards ERP-software en diverse aanvullende oplossingen zoals CRM, WMS, E-Commerce en BI bij talloze Groothandels en Industriële organisaties. Wij werken uitsluitend met senior project managers, consultants en ontwikkelaars. Zij combineren hun brede en diepe kennis van Oracle JD Edwards met helder inzicht in de bedrijfsprocessen binnen de Industrie en Groothandel. Ook bedenken zij innovatieve oplossingen die leiden tot een optimale inrichting van uw Oracle JD Edwards ERP-systeem.  Hiermee kunt u uw bedrijfsdoelstellingen beter realiseren en werkt uw organisatie naar volle tevredenheid met de software.

Implementatie aanpak

Om de implementatie van uw nieuwe ERP-systeem of van één van onze andere oplossingen succesvol te laten verlopen, heeft Cadran met haar partners binnen Redfaire International een gedegen projectmethodiek ontwikkeld met volgende belangrijke uitgangspunten.

  • Accelerate Solutions

Op basis van onze jarenlange ervaring met ERP-implementaties maken we sinds enige jaren gebruik van Accelerate-oplossingen voor diverse branches. Deze accelerate-oplossingen bestaan uit o.a. branche templates met daarin voorgedefinieerde bedrijfsprocessen zoals Order to Cash en Procure to Pay. Deze zijn gebaseerd op de “best business practices” voor uw branche. In de Accelerate-oplossingen bieden wij ook standaard documenten, rapporten, trainingsmateriaal, conversietools etc.

  • Hybride implementatie aanpak

Bij onze implementaties maken we veelal gebruik van onze Accelerate-oplossingen. Dit dient  als startpunt voor de implementatie. In combinatie met bedrijfsspecifieke configuratie noemen wij dit een Hybride implementatie aanpak. Door gebruik te maken van de Accelerate-oplossing kunnen we de implementatie-tijd en kosten beperken. Doordat Oracle JD Edwards zeer flexibel te configureren is zijn we in staat de voorgedefinieerde processen aan te passen of uit te breiden waar dit nodig is. Zo krijgt u de ideale combinatie van “Best Practices” met bedrijfsspecifieke inrichting. Deze aanpak leidt tot een betere ROI op uw project.

  • Geïntegreerde Methodiek & Tools

Onze methodiek wordt gekenmerkt door heldere faseringen, concrete producten en een duidelijke rolverdeling. Deze aanpak wordt ondersteund door ons toolpakket. Dit betekent op elk moment een actuele, transparante weergave van de kosten, scope, risico’s en voortgang van het project. Dit proces wordt begeleid door ervaren project managers welke getraind zijn in de IPMA en Prince2 principes. De volgende tools gebruiken wij in onze projecten:

  1. Cadran Time Entry: een intern ontwikkelde project management tool welke een actuele weergave geeft van de voortgang, capaciteit, kosten en scope van het project.
  2. JIRA: een geavanceerde tool welke ons in staat stelt om de issues en risico’s van het project actief te managen en duidelijk te communiceren.
  3. Confluence:  een samenwerkingsplatform voor de documentatie van het project.

Cadran Implementaties - Jira en Confluence

  • Change Management

De constante factor in ieder project is dat er sprake is van verandering. Wij onderkennen dat  veranderingen kunnen leiden tot weerstand. Daarom is het van groot belang om Change Management te integreren in de aanpak van het project. Een intensieve betrokkenheid van het management van uw organisatie is van essentieel belang om de veranderingen te implementeren binnen uw organisatie. Deze betrokkenheid is ook essentieel bij het bewaken van de scope en het goedkeuren van eventuele wijzigingen hierop.

 

Deel deze informatie

Twitter Linkedin